Hovudside

Gjør Gophers Spis Hage poteter?

by Walther

Gjør Gophers Spis Hage poteter?

Jordrotter er en trussel i hjemmet hagen. De lever av umodne poteter under bakken, men ikke røttene, så plantene ofte vises uforstyrret og sunt over bakken. Som et resultat, hjem gartnere noen ganger ikke er klar sine potet planter har blitt angrepet av jordrotter før de oppdager en redusert avling på innhøstingen.

Jordrotter


Jordrotter er svært territorielle gnagere som spiser rot planter som produserer knoller, for eksempel poteter, gulrøtter, yams og rødbeter. Selv om fem forskjellige arter finnes, er lommen gopher det mest vanlig å hjem hager. Det er ca 7 inches lange, i tillegg til dens hale, og er enten brun eller grå farge. Den har skarpe klør som brukes til å grave og to store fortennene som forblir hovedsakelig eksponert.

Deteksjon


Se etter U-formet hauger av jord i nærheten av din potetplanter som et tegn på angrep. Den distinkte haugen form produsert av jordrotter er forskjellig fra vulkan-type hauger ofte produsert av føflekker. Hauger indikerer at det er en liten tunnel under jorden i nærheten som fungerer som gopher løper. En liten tomt løyper spesifiserer vanligvis én til to aktive jordrotter. En gopher produserer så mange som tre hauger (eller tunneler) per dag, og når en er lukket, bygger det raskt en ny.

Kontroll


Kanskje den beste metoden for å kontrollere jordrotter er fangst. Dette er den mer effektiv måte ved å eliminere dem permanent. I tillegg hindrer en felle å måtte bekymre seg om bruk av giftige kjemikalier rundt potetplanter noen ganger brukt til å forgifte skadedyr. Du kan få en felle fra et lokale hagesenter. En annen kontrollmetode er fekting. Grave en to-fots grøft rundt potetplanter og plassere en 1 1/2-tommers galvanisert metall hønsenetting i grøften, så fyll det med skitt. Sørg for at gjerdet står minst en meter høy for å hindre jordrotter fra klatring over-toppen. Selv om jordrotter kan grave under overflaten opp til 6 meter når de søker etter mat, kan gjerdet bevise mindre effektiv enn en felle. Men kanskje et gjerde fungerer som en innledende avskrekkende.

Forebygging


En ideell måte å hindre jordrotter fra å ødelegge din hage potet avling er å plante poteter i hevet senger. Hevet senger - semi-inngjerdet hage beholdere bygget over jordens overflate med en solid bunn laget av tre eller sement blokker - er ikke tilgjengelig for jordrotter, så knollene er beskyttet mot dem. Et annet alternativ er å plassere potetplanter i et gammelt badekar eller uthult vin fat som har blitt kuttet i to, horisontalt eller vertikalt. Jordrotter kan ikke klatre inn i enten beholder, slik at de er ute av stand til fôr for knollene vokst inni.