Hovudside

Hvordan unngå 'useriøse tradere'

by Walther

Hvordan unngå 'useriøse tradere'

Det er mye i pressen og på TV om "rogue tradere" og problemene de forårsaker. Hvordan kan du gjøre ditt beste for å unngå disse entreprenører og sikre ditt hjem forbedring prosjektet går greit? Finne en god handelsmann bør ikke være et lotteri. Her er en steg-for-steg guide til å sikre at du ikke får tatt ut.

Bruksanvisning


•  Finn din håndverkeren ved hjelp av et egnet ressurs. Selv om du kanskje anta at alle som har råd til å kjøpe en annonse i en lokal katalog må være ok å starte med, er du bedre å bruke ressurser som Rated Håndverkere i Storbritannia ( http://www.ratedtradesmen.com/link ) eller service magi i USA ( http://www.servicemagic.com ).

Vurdert Håndverkere, for eksempel, er et fellesskap av lokale fagfolk i Storbritannia, der kundene rangere hver jobb de gjør, slik at de gjør det bra på stedet, og slik at du kan velge den rette personen for jobben.

•  Få sitater fra to eller tre forskjellige tradere å sikre at du får best valuta for pengene, og for å få en følelse for hvordan de i utgangspunktet ser etter deg.

•  Be noen gode spørsmål til hver handelsmann som siterer for din bedrift:

Hvor lenge har du vært i virksomhet?
Har du forsikring som dekker skade på eiendom?
Er arbeidet ditt garantert?
Er du medlem av en handel ordningen?
Kan du gi meg med lokale referanser?

Hvis håndverkeren er medlem av en handel ordningen deretter notere detaljer inkludert eventuelle referansenummer. Følg opp med en telefonsamtale til ordningen for å sjekke at opplysningene er oppdatert.

•  Sørg for at du skriver opp og signere en avtale med håndverkeren om hva de vil gjøre for deg, hva de ikke skal gjøre, hvor lenge de vil ta, når de vil begynne og til avtalt pris.

En god juridisk kontrakt kan hjelpe jobben kjøre jevnt. Det bør alltid inneholde en stillingsbeskrivelse, startdato, varighet og en avtalt pris, samt opplysninger om eventuelle garanti eller forsikring. Husk, du har rett til å bli fortalt, i vanlig språk, alle standard kontraktsvilkår før du signerer, og du er ikke bundet av vilkår som er "urettferdig".

•  Aldri betale hele beløpet på forhånd, og unngå å betale store forekomster opp foran. På lengre jobber, bli enige om en tidsplan for betalinger og sørge for at betalingen på hvert trinn gjenspeiler fremgangen.

Tips og advarsler


  • Hvis ting går galt, gi håndverkeren en fair sjanse til å sette ting riktig - og alltid sette ting skriftlig. For verbale samtaler holde notater. Være direkte, tydelig og rimelig - si hva du vil ha gjort og bli enige om en frist. Se tilbake til din skriftlig avtale om å sikkerhetskopiere dine bekymringer.
  • Hvis du trenger ytterligere råd i Storbritannia da Consumer Direct (http://www.consumerdirect.gov.uk) tilbyr en telefon og online forbruker råd service, støttet av Department of Trade and Industry. De tilbyr klar, praktisk, upartiske råd for å hjelpe deg å sortere ut problemer og uenigheter du kan ha med leverandører av et utvalg av varer eller tjenester.
  • Se etter ekte adressene med fasttelefon telefonnummer snarere enn et "hus" adresse med et mobilnummer når du velger håndverkere.
  • Dersom arbeidet utføres koster mer enn £ 100, prøv å betale med et kredittkort. Du vil da få ekstra beskyttelse i tilfelle noen problemer.
  • Vær på vakt mot reklame som kommer gjennom dør eller katalogoppføringer som bare har et telefonnummer.
  • For enhver pris unngå rappkjeftet håndverkeren som nærmer deg og "bare skjer for å være i ditt område". Ikke bli presset til å la dem gjøre noe arbeid i det hele tatt.
  • Alltid holde et øye med hva din håndverkeren gjør.
  • Hold deler som ble skiftet. Hvis det er noen problemer eller bekymringer, har du ekstra bevis.