Hovudside

Har Canna Lilies Lev i sol eller skygge?

by Walther

Har Canna Lilies Lev i sol eller skygge?

Verdsatt for sine spektakulære blomster, Canna liljer, også kjent som cannas, ligner en banan treet uten stammen. Sine brede, buede bladene vokser fra tykke, multi-eyed jordstengler. Det finnes hundrevis av forskjellige hybrider som varierer i størrelse fra 30 inches til over 8 meter høy. Canna liljer blomstre i et lyst sted med beskyttelse fra de hotteste høylys dag solen.

Native Habitat


Innfødt til Antillene, Mellom-Amerika, Sør-Amerika og det sørøstlige USA, er cannas funnet naturalisert i myrer og våtmarker i subtropiske og tropiske områder. Cannas er ikke en ekte lilje. De er medlem av en slekt av 19 ulike sol-elskende arter av blomstrende planter i størrelsesorden Ingefærplanter. De er nært knyttet til bananer, ingefær, marantas og heliconias. Det er mange hybrider av cannas (Canna X Gener) som følge av krysset tropisk indiske shot (Canna indica) med andre arter, inkludert den nordamerikanske innfødte golden canna (C. flaccida).

Beskrivelse


Stauder, Canna liljer krever minst seks timer en dag med solskinn. Canna indica, også kjent som indisk skudd, henter sitt navn fra de små, harde frø som ligner buckshot. Frøene blir brukt i smykker og produksjon av rangler og musikkinstrumenter. Cannas finnes i strålende nyanser av gult, oransje og rødt. Blomstene er spesielt attraktive for kolibrier og flaggermus. Bladene stede i spraglete nyanser av grønt, rødt, rødbrun, burgunder og brunt. Cannas vokse 3-8 meter høye. Dverg varianter som er 1 til 2 meter høy er ideelle for container planting.

Dyrking


Canna liljer blomstre når det følger med rikelig med vann og varme. Canna liljer vokse i nesten alle typer jord. De trives best i full sol, men tåler skygge i godt drenert, organisk rik jord fri for ugress og gress. Cannas foretrekker jord beriket med massevis av organisk kompost. Påfør generøse mengder alderen herbivore gjødsel (ku, sau, hest eller geit). Kompost fra kjøkken avfall som kaffegrut og eggeskall gir viktige næringsstoffer.

Liggende Usage


Canna liljer blir brukt som fundament beplantning langs gjerdet linjer eller i grupperinger i store blomsterbed. De gir levende farger og visuell interesse i både urbane og land hager. På steder hvor bakken fryser om vinteren, bør cannas graves opp før frost. Plasser jordstengler i tørr sand eller torv mose og butikk på et sted der temperaturen holder seg mellom 60 og 70 grader Fahrenheit. Plante på våren etter all fare for frost er over. I varme tropiske klima, vil cannas blomstre året rundt. De naturalisere lett og vil danne store klumper med mindre delt annethvert år.