Hovudside

Hjemmelaget Cement Cleaner

by Walther

Hjemmelaget Cement Cleaner

Det er ikke alltid nødvendig å jag ut til jernvarehandelen for spesialiserte flekkfjernere å rengjøre betong. Mens de tøffeste flekkene vil trolig kreve bruk av en syre løsning som skal fjernes, det første skrittet til noen konkrete flekkfjerning er å prøve vaskemidler som du allerede har i ditt hjem, som parabol eller oppvaskmiddel, ufortynnet og skrubbet med en stiff- børste. Prøv å rengjøre flekken ikke lenge etter at det er blitt gjort.

Påfør et absorberende materiale


Hvis du flekken betong i ferd med å endre olje i bilen eller mens du utfører annet vedlikehold, raskt inneholde flekken ved å omgi det berørte området med en tørr, absorberende materiale som sagmugg, pus kull eller cornmeal. Dekk hele flekken med materialet du velger, og la den sitte i noen timer. Selv om det farvende middel som allerede har begynt å sette inn, vil dette trekke det ut av betongens porer. Etter at det absorberende materialet har blitt herdet i et par timer, skrape den opp og skylles med varmt vann.

Takle Fett og olje


Hvis du arbeider med et fett flekk som har hatt tid til å bosette seg i, Sement Betong og Aggregater Australia anbefaler å lage et omslag av en del kalk til to deler mineral terpentin. Påfør et tykt grøtomslag til flekken, dekker området med plastfolie og la den sitte i 24 timer. Deretter fjerne plast, skrape av pulver og skyll. Gjenta denne prosessen hvis det er nødvendig, men hvis lys flekker forbli, prøv skrubbing med varmt vann og vaskemiddel, og deretter skylle med rent vann.

På grunn av sin evne til å bryte opp fett, er ufortynnet oppvaskmiddel alltid et godt sted å begynne når du arbeider med en våt flekk. Skrubb området med en stiv børste, la stå i noen minutter og skyll med kokende vann. Cement.org anbefaler å bruke stål-stritter børster med forsiktighet, men fordi de kan sette små partikler i betongen som vil senere rust. En børste med nylonbust er et sterkt og holdbart alternativ.

Soppvekst


Fjern soppvekst (slik som mugg og jordslag) med vann og blekemiddel. Fukt overflaten, deretter bruker ufortynnet klor til sopp og skrubb med en stiv børste. Skyll. Hvis du oppdager et depositum på død sopp rester etter et par dager, skrubbe det løs med en stiv børste og skyll; gjenta om nødvendig. Husk, hvis du har gjenta mold og mugg problemer, har du sannsynligvis et fukt problem. Fjern kilden til fuktighet for å fjerne mugg permanent.

Et notat på Acid


Rust flekker vil kreve bruk av sterke kjemikalier, oksalsyre i særdeleshet. Alltid dekke noen del av kroppen din som kan komme hvor som helst i nærheten av syrer. Når du ringer et syreløsning, alltid helle syre i vann, men aldri helle vann i syre. Varmen som frigjøres når sterke syrer er blandet med vann kan føre oppløsningen til å koke voldsomt, hvilket resulterer i sprut og mulighet for alvorlige personskader. Denne risikoen er sterkt redusert ved å helle syre, litt etter litt, inn vann. Hold alltid en nøytraliserende på hånden. Lag en Neutralizer med bakepulver og vann, ca 1 kopp brus per 1 liter vann. Bruk Neutralizer å fukte området før behandling og for å skylle det etterpå.

Høytrykksvaskere og Dampvaskere


Damprensere og høytrykksvaskere er effektive fordi de tillater deg å blande et vaskemiddel med vann av en høyere temperatur, noe som kan være mer effektivt hvis du har enkel tilgang til enten en. Hvis du prøver å unngå bruk av sterke kjemikalier så lenge som mulig, prøv damp rengjøring eller press vask først.