Hovudside

Slik fjerner du bruke neglelakk Fra en Blouse

by Walther

Neglelakk, som kommer i alle mulige tenkelige farger, er beryktet for farging tekstiler. Det er lett å velte en flaske av stoffet, forlater bassenger av rødt og oransje på en nærliggende haug med klesvask eller blusen du hadde på seg. Mens et uhellsutslipp kan sette en demper på manikyr, slik at flekken å sitte kan koste deg din bluse. Heldigvis, med umiddelbar oppmerksomhet, kan behandling av neglelakk flekker på bluser krever ikke mer innsats enn det tar å fjerne farge fra neglene.

Bruksanvisning


•  Sjekk din bluse sin klesmerke. Fjerne neglelakk flekken krever aceton neglelakkfjerner, noe som vil føre acetate stoff til å smelte. Ta bluser laget av acetat, samt andre nonwashable stoffer, til et renseri. Test neglelakkfjerner på alle andre stoffer i et lite synlig område for color før bruk.

•  Slå din bluse innsiden ut. Plasser de fargede området med ansiktet ned på en klut. Påfør en liten mengde neglelakkfjerner til en ren klut. Bruk kluten til blot flekken fra baksiden. Fortsett til blot til du har fjernet så mye av flekken fra bluse som mulig. Skyll overflødig neglelakkfjerner fra din bluse med kaldt vann når du er ferdig.

•  Vask bluse som du normalt ville. Maskin tørke bluse bare hvis du er sikker på at du har fjernet neglelakk flekken. Ellers la bluse lufttørke.

•  Gjenta prosedyren hvis du ikke var vellykket i å fjerne flekken første gang. Som et alternativ behandling for lyse tekstiler, anbefaler nettsiden Mrs. Clean søker en løsning av en del hydrogen peroxide til en del vann på farget området og la den sitte i solen. Dette kan bleke de rester flekken fra bluse. Test hydrogenperoksid på et lite synlig område av din bluse før bruk.