Hovudside

Middel for Nitrogen Overdose på tomatplanter

by Walther

Middel for Nitrogen Overdose på tomatplanter

Nitrogen er et viktig element i sunn hagejord som fremmer utviklingen av tomatplanter. Imidlertid, når det er for mye nitrogen i jorden, kan resultatene være like skadelig for tomatplanter som å ha for lite nitrogen i jorden. Gjøre en jord test med et kit fra et hjem hagesenteret før du legger gjødsel til jord. Også være forsiktig med hvor mye gjødsel du bruker, og bland det godt inn.

Symptomer


Symptomer på overskytende nitrogen i tomatplanter inneholder endringer i løvverk og frukt. Generelt vil tomatplante være meget frodig i utseende, med en masse mørkegrønne blader, men ikke så mange tomater. Tomatene seg selv kan være dårlig dannet, litt puffy eller misfarget. De kan ikke danne hele tatt, eller kan falle av av grenene av tomatplante tidlig. Svært høye nivåer av nitrogen kan føre plante død samt lage tomatplante mer mottakelige for sykdommer, inkludert Fusarium wilt og tidlig sykdom på planter.

Bioklipp


Mulching vil bidra til å forhindre overflødig nitrogen fra å påvirke dine tomatplanter. Å bryte ned av mulch over tid vil balansere ut overflødig nitrogen i jorda. Spesielt bruke myke skogsflis som en topp mulch hvis det er for mye nitrogen i jord. Som flis brytes, de bruker opp nitrogen, bidrar til å rebalansere din jord. Hvis du gjorde en jord test før planting, bland i bladjord mulch til jord for å bidra til å fremme tidlig mulch nedbryting, senke nitrogen nivåer av din jord.

Vann


Vann kan bidra til å redusere mengden av nitrogen oppbygning i jord, spesielt hvis det har vært overdreven nitrogen i et forlenget tidsrom. Et vedvarende overskudd av nitrogen vil danne et salt samler seg i jordsmonnet. Vanskeligheten er å ikke overwater din tomatplante. Hvis du har tomatplanter i beholdere som er selvdrenerende, vanning dem til nitrogennivået har sunket er et godt alternativ.

Beskjæring


Beskjæring ikke bekjempe det overskytende nivåer av nitrogen i jorda, men det vil bidra til å kontrollere symptomene på overskytende nitrogen på tomatplante. Overflødig nitrogen produserer mer frodig løvverk enn frukt. Å oppmuntre frukt utvikling og øke soleksponering til frukt og generell luftstrøm mellom planter, beskjære dine tomatplanter oftere enn hvis du hadde en velbalansert jord. Ikke beskjære store grener eller stammen av tomatplante som dette kan drepe den. Sviske bare de små skudd som danner mellom grenene og de viktigste stammen.