Hovudside

Pecan Tre Problemer

by Walther


Pecan er en populær, velsmakende mutter som er innfødt til den sør-sentrale USA. Det er staten tree of Texas og bidrar til at statens landbruksnæringen, der millioner av pounds av nøtter er produsert hvert annet år fordi trærne bærer et betydelig antall av nøtter annethvert år. Texas Department of Agriculture rapporterer at $ 30 til $ 60 millioner dollar verdt av pekannøtter er produsert hvert år. Andre stater som inkluderer pekannøtter som et viktig landbruks avling er Georgia, Alabama, Louisiana og Oklahoma. Pecan kjøtt er ikke den eneste kommersielle beskjære disse nøtter gir --- skall gjøre god filler for plast tre og finér, og treets tre er gjort til møbler, gulv og andre bygg bruker. Enten du er en kommersiell pecan dyrker eller bare ønsker å nyte hjemmelaget nøtter ved å ha ett tre, de problemene som denne type treet kan støte på er den samme.

Historie


Spanske oppdagelses først beskrevet pecan i 1530-tallet. Cabeza de Vaca likte å spise pekannøtter og kalt dem "rart valnøtt." Pekannøtter fikk sitt moderne navn på 1700-tallet. Dette mutter var en stift mat av mange amerikanske indianerstammer; til tider, denne mutteren var den eneste matkilde for de stammene som hadde pekannøtter nærheten av deres hjem. Indianer folk brukte pecan til mange formål: krydder og jevning andre matvarer; hjelpe til å lage en alkoholholdig drikke; og bygning, tauverk og fiber. Ulike varianter av pekannøtter er oppkalt etter stammene der de vokste. Favoritt dagens hybrider inkluderer Hopi, Sioux og Choctaw pekannøtter.

Utilstrekkelig Water


Pecan tre fremste krav for vellykket vekst er rikelig med vann. Du kan skimp på gjødsel eller andre av fabrikkens behov, men det vil ikke trives uten store mengder vann, som du bør gi gjennom hyppig, dyp vanning.
Mindre, yngre trær trenger mindre vann enn store, etablerte pekannøtter. Jordtype teller også når du beregner din treets vannbehov. For eksempel, hvis din pecan vokser i sandholdig jord, vann vil ikke bli bevart så vel som det er i loamy jord, så du må gi det mer vann enn følgende anbefaling.
Unge, nyplantede pecan trær trenger 1 liter vann per dag, men bare vann en gang per uke: 7 liter burde holde.
Den andre og tredje år, for hvert år av treets alder, også gi en liter vann per dag en gang i uken. Dobbelt så mye etter at det er 4 år gammel. For eksempel gi en 5-år gamle treet ca 70 liter vann per uke. Vann mer i varmt vær. Du skal bruke mye vann, spesielt når trærne blir eldre.

Ernæringsproblemer


Pecan trær bør ikke slippe sine blader til september, så hvis dette begynner å skje i løpet av sommeren eller annen gang, kanskje ernæringsproblemer være den skyldige. Pecan trær trenger små mengder nitrogen-rik gjødsel som du bruker med jevne mellomrom. Anbefalte gjødnings inkluderer ammoniumsulfat (21-0-0) og ammoniumnitrat (33-0-0). Pekannøtter sjelden trenger fosfor og kalium. Kompost er en gunstig næringsstoff du kan spre rundt treets drypp linje.
Gjødsel spikes anbefales ikke fordi de leverer for mye gjødsel i ett område og ikke nok i en annen. De kan brenne treets røtter. I stedet er det best å bruke 21-0-0 og spre den jevnt rundt treet på drypp linje.
Påfør gjødsel på senvinteren eller tidlig vår før pecan knoppene begynner å bryte. Det er best å bruke halvparten av anbefalt mengde før knoppsprett, og den andre halvparten i mai. I tunge beskjære år en tredje søknad kan være fordelaktig. Ikke gjødsle etter juni fordi den raske ny vekst dette fører kan gjøre treet utsatt for frostskader senere i år.

Dårlig nettstedet og Jord


Test din jord før du planter og bruke resultatene som en veiledning for gjødselbehov din treets. Legge til ekstra gjødsel til en pecan treet vil ikke hjelpe hvis den vokser i et fattig område eller jord, hvis den får fuktighet utilstrekkelig jord eller er utsatt for dårlig sykdom og insekt kontroll.
Grunt jordsmonn kan forårsake pekannøtter å slippe sine blader tidlig, før slutten av sin sesong i september eller oktober. Altfor sandjord ikke holder fukt godt, og trær kan lide sterkt på grunn av det problemet. I sine opprinnelige omgivelser, pecan trær foretrekker rike alluviale elvesletter som elver og bekker gir. Hvis du tar et hint fra naturen og plante pecan i et lignende miljø med godt drenert, næringsrik jord, vil sjansene for et vellykket pecan avling økes. Pekannøtter trenger også tre meter eller mer av jord over vannspeilet fordi de ikke overleve når deres røtter er våte.

Insekter og andre skadedyr


Insekter som bladlus og midd noen ganger angripe pecan trær. Disse insektene er en annen årsak til pekannøtter slippe sine blader før høsten. Et insekt kalt kvist Girdler kan forårsake mye skade på pecan trær. Å kontrollere dem, bli kvitt kvister eller grener som faller til bakken og sviske andre grener som viser tegn på døden. Dyrkere noen ganger må ty til insektmidler for å kontrollere kvist Girdler insekt. Noen varianter av hybrid Pecan, slik som Choctaw, er blitt utviklet for resistens mot dem. Ekorn, hjort, ville kalkuner, vaskebjørn, kråker og mange andre typer dyr liker også å spise pekannøtter. Se etter dem og kontrollere dem med gjerder, feller og andre metoder.