Hovudside

Slik Care for Crassula Argentea

by Walther

Med sine tykke, saftige blader og trelignende form, jade planter (Crassula argentea) er karakteristiske blant potteplanter. Disse langlivede planter liker å tilbringe tid utendørs på en skyggefull dekk eller uteplass i sommer. Selv om du sjelden ser en innendørs jade plante i blomst, planter gitt den rette kombinasjonen av varme, lyse somre og kalde vintertemperaturer noen ganger produsere blomster. Barnehager ofte plante to eller flere planter i potter for en fyldigere utseende. Når de vokser og fylle ut, kan du skille dem i egne potter.

Bruksanvisning


•  Plasser jade fabrikk nær et solfylt vindu hvor den mottar minst fire timer sollys hver dag. En sørvendt vindu er ideelt.

•  Gi temperaturer mellom 65 og 75 grader Fahrenheit i løpet av dagen med en 10 til 15 graders temperaturfall om natten. Planter dyrket i sterkt sollys tåler høyere temperaturer enn i svakt lys. En kul hvileperiode i vinter med temperaturer mellom 55 og 60 grader kan oppmuntre din jade planten til å blomstre.

•  Hold jorden fuktig, men ikke våt på våren og sommeren. Tømme tallerkenen under anlegget etter vanning for å unngå rot råtne. I høst og vinter, la jorda tørke før vanning.

•  Gjødsle med en flytende potteplante gjødsel blandet på halv styrke i vår, sommer og høst. Holde tilbake gjødsel i vinter.

•  repot ung jade planter årlig og eldre planter hver 2 til 3 år i våren. Jade planter liker å være root bundet, så bruk en gryte stor nok til å romme røttene med bare et lite rom til overs. Plassere jord i bunnen av potten, deretter sette anlegget slik at det sitter i samme høyde som i forrige potten. Fyll inn rundt sider med potting jord og fast forsiktig.

Tips og advarsler


  • Planter som holder seg små og har flekker på bladene eller bladene som faller av er sannsynligvis ikke får nok vann.
  • Store jade plantene blir topptung. Bruk en stor, tung potten for å holde anlegget velter.
  • Jade planter foretrekker et godt drenerende, organisk potting jord over en jordløs mix. En afrikansk fiolett mix er ideelt.