Hovudside

Typer av eukalyptustrær

by Walther

Det finnes mer enn 600 arter av eukalyptus, med mest funnet i treet native Australia og 284 vises på det amerikanske Department of Agriculture database av innfødte voksende planter. Treet har blomstret i et bredt spekter av områder, takket være sitt brede utvalg av bruksområder og dens toleranse for dårlig jord, tørke og brann.

Eucalyptus Globulus


Eucalyptus globulus, kjent som Bluegum eukalyptus, vokser vanligvis til ca 180 meter med blader 4-11 inches lang. Det er mest vanlig i California, Hawaii og sin opprinnelige Australia. Ifølge US Forest Service, er Bluegum en viktig kilde til brensel i mange land, selv om det oftere blir brukt i USA som prydplante. Dens oljen brukes i medisiner på grunn av sin soppdrepende og antibakterielle egenskaper, og er også brukt som smaks ingrediens i næringsmidler og medisiner.

Eucalyptus cinerea


Eucalyptus cinerea, også kalt Argyle eple og solgt som sølv dollar eucalyptus, er en små- eller mellomstore eviggrønne (opp til 40 meter høye) med et kuppelformet tak består av ovale blader som er en særegen blå-grønn farge . Den elektroniske Raskt voksende trær Nursery kaller bladene "forfriskende aromatisk" og berømmer treets aroma som en naturlig insektmiddel. Sine stive, blad-dekket grener også er populære som interiør ornamenter, med FiftyFlowers.com beskriver dette eukalyptus som en "aromatisk filler med en lang vase liv."

Eucalyptus Camaldulensis


Ifølge Purdue University Center for nye avlinger og planteprodukter, dette store eviggrønne, vanligvis kjent som redgum, regnes for å være den mest utbredte eukalyptus. Den redgum varige og godt brennende tre har gjort det en populær kilde til byggemateriale og brensel. Det er også brukt som ly treet for å beskytte avlinger, og dens olje har en rekke folke medisinsk bruk.

Dekorative Eucalyptus


Eucalyptus leucoxylon, eller gul gummi, er et populært eucalyptus blant landscapers grunn av sin langvarige hvit, rød eller rosa blomster. Eucalyptus papuana, eller spøkelse tannkjøtt, er kjent for sin glatte, hvite bark, mens den nye bark av Eucalyptus kitsoniana produserer rosa, brune, gule og grønne farger.

Hardy Eucalyptus


Mens eukalyptustrær vanligvis ikke liker kaldt klima, Eucalyptus gunnii, også kjent som cider tannkjøtt, tåler temperaturer i enkelt siffer Fahrenheit. Annet eucalyptus kjent for sin hardførhet er E. niphophila, E. Debeuzevillei og E. archeri.

Tall Eucalyptus


Eucalyptus regnans, også kjent som fjellet aske, får jevnlig høyder på mer enn 300 meter. Ifølge International Society of Skogbruk Australia kapittel, den høyeste pålitelig dokumentert treet som noen gang var en Eucalyptus regnans vokser i Victoria, Australia, som sto 370 meter før det ble kuttet i 1884. Den amerikanske Forest Service melder at noen Eucalyptus globulus i California har nådd høyder på 260 meter.