Den beste tiden å beskjære Forsythia


Den beste tiden å beskjære Forsythia

Forsythia er en raskt voksende plante som blomstrer på stilker som er et år gammel. Gammelt treverk blir tykk og produserer blader, men opprettholde en vårlig fontene av gule blomster krever årlig beskjæring. Knopper er satt på sensommeren til tidlig høst. Tiden å beskjære Forsythia er så snart det stopper blomstringen om våren.

Fornyelse Beskjæring


Rikelig beskjæring oppfordrer Forsythia å produsere nye skudd. Fornyelse beskjæring tar ut noe av det gamle treverket slik at anlegget skaper nye stengler i stedet. En fjær beskjæring lar Forsythia nok tid til å vokse skudd, satt knopper og være klar til å blomstre neste vår. Fjerne ca 1/3 av de større stokker i en fornyelse beskjæring for å tillate flere nye canes å dukke opp. Gammel, treaktige stilker med liten eller ingen blader på dem kan beskjæres til jord nivå. Anlegget vil se forlatt og liten, men den produserer nye skudd raskt. Fornyelse beskjæring kan være en årlig begivenhet.

Foryngelse Beskjæring


Noen Forsythia planter mister sin form, blir scraggly og overgrodd. Planter i denne tilstanden er kandidater for en aggressiv foryngelse beskjæring. Denne metoden er også gjort på våren, etter at planten blomstrer, og det innebærer trimming alle stilkene til innen 3 eller 4 inches av bakken. Det er en måte å starte friskt med en Forsythia som har blitt lemlestede og stygge over tid. Selv om anlegget vil se dårlig og kan være treg å komme seg, vil ny vekst vises i løpet av sommeren. I årene etter en foryngelse beskjæring, Forsythia svarer godt til årlige fornyelses prunings.

Beskjæring Metoder


Trimme skyter i vinkel for å tillate dem å gråte fuktighet mens de kuttet helbreder. Fjern døde eller syke trevirke som helst du beskjære, selv om det betyr å kutte planten lenger tilbake enn du hadde forventet. Planter avlede mye av sin energi mot å prøve å bekjempe sykdom eller gjenopplive døende stilker, energi som skal gå inn i å skape ny vekst og blomstrer.

Respons på Beskjæring


Enten fornyelse eller foryngelse beskjæring tillater fjerning av terminal knopper, som sender ut hormoner som forbyr sideblomstrer og nye knopper fra forming. Når terminal knopper er borte, vil ny vekst i løpet av sommeren utvikle lateral knopper som produserer massevis av nye blomstrer om våren. Forsythia kan synes å gå nesten sovende i en kort periode, spesielt etter en aggressiv beskjæring, men ny vekst vil returnere kraftig når den begynner.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler