Hovudside

Den Lapageria Rosea Plant

by Walther

Lapageria rosea, ofte kalt den chilenske Bellflower eller Copihue, er en stor blomstring vintreet innfødt til regnskogen i Sør-Amerika. Lapageria rosea er den nasjonale blomst i Chile. Plantene kan vokse mer enn 30 meter i sitt naturlige habitat, og har store hvite, rosa eller røde blomster som henger fra anlegget, suspendert fra vintreet høyt over skogbunnen. Mens Lapageria rosea er ganske sjelden i anlegget handel, blir det langsomt blitt mer vanlig som det gror godt i hjemmet hager når det følger med riktig pleie, ifølge University of California i Berkeley.

Rekkevidde og Beskrivelse


I vill Lapageria rosea er funnet bare i en smal stripe av regnskog mellom Stillehavet og Andesfjellene Mountian Rage på vestkysten av Chile. Det er bare funnet mellom 30 og 45 grader bredde i Chile, i henhold til UC Berkeley. Lapageria rosea er et vintre som klatrer opp gjennom busker i trærne i skogen på jakt etter flekker av lys. Anlegget produserer store trompetformede blomster 3 til 4 inches i diameter. I hjemmet hager anlegget er hardfør til USDA hardførhet sone 9, ifølge University of California.

Sidevalg


Til tross for at sjeldne i anlegget handel, er Lapageria rosea en hardfør plante som har mange bruksområder i hjemmet hager. Woody vinstokker er lett trent til å vokse opp trær, på et espalier eller espaliered på en vegg. Lapageria rosea vokser best i sur jord som er rik på organisk materiale og når røttene er skyggelagt fra solen med et tykt lag av mulch. Anlegget foretrekker fuktige steder under trær, nær vannforekomster eller langs kysten.

Side Preperation


Endre jord hos din voksende beliggenhet med rik organisk materiale. Like deler av torvmose, fine bark chips og blad mold forbedre jord drenering og legge til flere næringsstoffer som trengs for å legge til rette for sunn vekst for Lapageria rosea planter i landskapet. Lapageria rosea vokser også godt når plantet i potting beholdere med den ekstra tillegg av perlite i jorda blandingen.

Omsorg


Lapageria rosea er en hardfør plante som ikke krever mye ekstra omsorg gang etablert i hagen din. Plantene kan ha en vanskelig tid å vokse i konsekvent varme miljøer og trenger en kald periode med temperaturer under 55 grader Fahrenheit for å blomst. Imidlertid bør plantene være beskyttet mot iskaldt forhold for å forhindre frostskader i hjemmet hager. Lapageria rosea er følsom for jord pH-endringer så hvis vann fra springen er høy i mineraler, bør du vurdere å filtrere vannet for å hindre å legge noe kalk som kan gjøre jorden mer basisk.