Hovudside

Vekstrater for Red Cedar Trees

by Walther

Vekstrater for Red Cedar Trees

Red sedertre bære en unik utmerkelse. I motsetning til trær som magnolia og furu, sedertre er ikke en eneste slekt av planter. Snarere sedertre arter tilhører et antall slekter. Slekter som nordamerikanske arter av rød sedertre tilhører inkludere Thuja og Perus. Selv om trær som western red cedar og østlige rødt sedertre er i stor grad urelaterte arter, de har noe tilsvarende vekstrater fordi de er store trær innfødte til miljøer med sammenlign klima og fuktinnhold.

Eastern Red Cedar


Påske rødt sedertre (Juniperus virginiana) er en art av tre hører hjemme i Øst- og Sentral-Nord-Amerika. Den østlige rødt sedertre har en moderat vekst, ifølge University of Connecticut. US Forest tjenesten rapporterer at gjennomsnittlig trær i alderen 26-30 er 18-26 meter høye, uttrykker en vekst på ca 7 inches til en fot per år. Eldre trær i alderen 50 år og eldre er vanligvis 40 til 50 meter høye selv om de kan nå 120 fot. Dermed vekstrater avta betraktelig etter de første 30 årene av et eksemplar liv.

Western Red Cedar


Western red cedar (Kjempetuja) er en art av treet native til vestkysten av USA og Canada. The University of Connecticut sier at veksten av artene er moderat. Ifølge US Forest Service, trær er vanligvis 70 til 100 meter høye ved forfall, selv om gamle vekst prøvene kan være så høy som 200 meter. Gamle trær er de som er antatt å være minst 1000 år. Således, mens western red cedar når en moden høyde på en moderat vekst, kan det fortsette på en langsom vekst i århundrer.

Vekstforhold


Western red cedar er beskrevet som en tilpasningsdyktig art. Det amerikanske Department of Agriculture forklarer at trær kan tilpasse seg en rekke vekstmiljøer, inkludert skygge vekst under store, etablerte trær. I slike forhold, er veksten treg men prøven vil vokse jevnt over lange perioder.

Den østlige rødt sedertre har en gjennomsnittlig moderat vekst, selv om den kan vokse raskere eller langsommere under visse omstendigheter. Forhold som påvirker østlige rødt sedertre vekst inkluderer jord og bonitet, konkurranse fra andre arter og tettheten av prøver.

Reproduksjon


Moden østlige rødt sedertre gir en god avling av frø hver to til tre år. Når dyrket fra frø i barnehager, vil østlige rød sedertre ta ett til to år å nå en passende størrelse for nyplanting. Trær slår rot i naturen vil utvikle store, sterke rotsystemer i steinete og grunt jordsmonn. Imidlertid vil prøvene i slike forhold tar lenger tid til å vokse oppover enn de i vanlig jord.

Vestlige røde sedertre begynne å produsere kjegler mellom 10 og 20 år. Optimale kjegle avlinger begynne når trærne nå 70 til 80 år, og kan fortsette i århundrer - arten kan leve i nesten 1500 år. Red sedertre vil vokse godt i jord med høyt innhold av mineraler.