Hovudside

Hva å mate Min Pond Fish å gjøre dem vokse Bigger

by Walther

Matfisk i en dam er en utmerket måte å gi fersk mat for familien tabellen. Mate de fisk for å få i vekt og størrelse er bare en måte for å forbedre den generelle kvaliteten på fisken. Nøye observasjon må betales til tilstanden til vannkilden, sammen med eventuelle undervannsstrukturer. Samlet dam tilstand spiller en viktig del av fiskestørrelse, vekt og kvalitet.

Vannkvalitet


De fleste dammer er lei av avrenning fra regnvann på nabogrunn. Tilstanden til land og hva som er lagt på det har mye å gjøre med vannkvaliteten i dammen. Beitemarker og felt som inneholder husdyr kan overfertilize en dam, forårsaker kraftig algevekst. Mens algevekst i seg selv ikke er skadelig, kan dysen-off av vegetasjon forårsake oksygentap til fisken. Dyr som er tillatt direkte tilgang til dammen kan også føre til høye befruktning nivåer. Den fiskedam, tenkt for matproduksjon, bør inngjerdet fra alle husdyr. En perimeter området bør opprettholdes. Dette vil tillate gress til å vokse som vil absorbere næringsstoffer og hjelp i filtrering silt kommer inn i dammen. Mekanisk lufting av dammen vann vil holde tilstrekkelig oksygennivå opp i dammen. Jo større oksygeninnhold, jo bedre fisken vil vokse og jo høyere kvalitet på kjøttet.

Gi Cover


Gamle metall fat eller trekonstruksjoner kan plasseres i dammen vann å gi dekning for mindre fisk. Mens disse mindre fisk gir fôr til større rovdyr som bass og steinbit, må en sunn balanse opprettholdes. Uten denne balansen de mindre fisk vil snart bli eliminert og matkilde for større fisk er borte også. Til tider en dam kan inneholde for mange fisk å være balansert. Fjerne større fisk til et tilstrekkelig antall for dammen størrelse vil øke den totale fiskestørrelse og vekt (se Ressurser).

Fôring av fisk


Mange fôr butikker leverer nå hjemme fisk dyrker med komplette fiske rasjoner. Disse rasjoner kommer i en pelletform, og vil flyte på overflaten av vannet. Forpelletsene kan tilpasses for bestemte arter av fisk. Ulike fiskearter vil kreve ulike protein og mineraltilskudd for å nå optimal vekst. Din lokale landbruks forlengelse tjeneste kan gi deg denne informasjonen for din del av landet. Vær forsiktig når du først begynner å mate fisk på denne måten. Bare mate hva fisken vil umiddelbart ren fra overflaten av vannet. Omsider uspist fôr vil synke til bunnen av dammen. Da ubrukt fôr vil brytes ned og forårsake oksygenmangel. Du kan også tilpasse din egen fiskefôr ved å blande ulike korn og kjøtt biprodukter sammen av ulike protein og mineralinnhold (se Ressurser). Mange ganger bulk elementer kan kjøpes mye billigere enn de produsert pellets.