Hovudside

Hvordan Plant Shumard

by Walther

Hvordan Plant Shumard

Den Shumard treet er en art av eik funnet hovedsakelig i det sørøstlige USA, selv om det vokser så langt nord som Ohio og kan finnes så langt vest som Texas. Dette løvtrær er populær for sin hardføre natur. Saplings bør plantes om våren, så snart de første bladene vises. Shumard stiklinger bør få omsorg for nøye til neste vår, og da kan de vanligvis overlates til naturen.

Bruksanvisning


Hvordan Plant Shumard


•  Velg riktig plassering. Dette er svært viktig, fordi Shumard eiketrær ikke gjøre det bra hvis transplantert. De har dype røtter, så de er ofte brukt ved siden av fortau eller fortau, fordi det er ingen frykt for røttene knekking sement eller asfalt. Velg et sted hvor treet vil få minst delvis solen.

•  Forbered jorden. Når etablert, Shumard trær trives i de fleste jordtyper, inkludert sand og kalkstein. Når plantet, men de foretrekker fuktig, men godt drenert jord. Fordi deres røtter vokse vertikalt, de trenger også jord som er rik og dyp. Løsne og blande jord med en organisk mulch til en dybde på 2 meter før planting din shumard treet.

•  Klargjør hullet. Hullet for treet bør være dobbelt så stor som roten ballen. Deretter forsiktig fjerne treet fra beholderen, løsne røttene og plasser den i hullet. Tamp jorda forsiktig ned til treet står fast.

•  Mett bakken rundt treet med vann. Vanne det daglig i en uke, og deretter en gang i uken, alltid holde jorda fuktig, men uten stående vann.

•  I høst, når været kjøler, beskytte treet med en 3-tommers lag mulch rundt basen. Hvis sapling er svært liten, stake det slik at det vil bli stående i vinteren vind i tillegg.

Tips og advarsler


  • Kjøp den største eik sapling du har råd til, som de vokser langsomt. Heldigvis, Shumard eik er også hardfør og skadedyr-resistente.