Hovudside

Problemer med Centipede Grass

by Walther

Centipede gress (Eremochloa ophiuroides) er en grov tekstur eller saktevoksende gress favoriserte for sin lite vedlikehold. Gresset har minimale krav gjødsel og trives i områder med full sol til lett skygge. Den eplegrønn-farget gress trenger sjelden klipping og er vel tolerant av surt jordsmonn. Tusenbein gresset er utsatt for en rekke problemer som ofte oppstår når gresset er under stress og svak vekst i miljøet.

Fairy Rings


Fairy ringene er en sopp sykdom og et hyppig problem med tusenbein gress. Sykdommen er preget av utseendet på store sirkler av dødt gress som får stadig større i diameter over tid, ofte får så stor som 3 til 20 fot. Sopp av sykdomsfremkallende sopp begynne å spire på grensen til ringene. Disse sopp er ikke i alle tilfeller, og kan plutselig dukke opp i løpet av vanlig sopp vekstsesong. Ingen effektive behandlinger er tilgjengelig for fairy ringer. The North Carolina State University Extension nettstedet anbefaler dyrket jorden i de berørte områdene og erstatte dødt gress med sunn gress.

Ground Pearls


Bakke perler er små skala insekter som skader røttene av tusenbein gress. Skader forårsaket av bakke perler vises i form av sirkler av dødt gress, som ser ut som fairy ringer. Sirkler av dødt gress får større over tid. Det er ingen gress vekst innenfor sirkelen, men bare ugress. Sykdommen er oppkalt etter de små perlelignende, rosa voksne organismer på grasrota og i jorda. Ingen kjent foreligger kontroll for bakke perler. Centipede gress er mer utsatt for å bli smittet med bakke perler enn Bahia gress eller Bermuda gress.

Nematoder


Nematoder, som stikket og ringen nematoder, kan føre til omfattende skader i tusenbein gress. Brodd nematoder føre til tynning og død tusenbein gress, særlig hvis de slår i tørt og varmt vær. Ringen nematode er også en hyppig inntrenger i tusenbein gress. Ingen nematicider er tilgjengelig for kontroll av brodd eller ring nematoder i hjemmet hager, noe som gjør sunn forvaltning praktiserer den beste forsvarslinje i bolig plener. En annen god mulighet er å bruke gress variasjon, som er mindre utsatt for å bli infisert sådan, som det mer motstandsdyktig Bahia gress og Bermuda gress. Endring av jord rikelig med organisk materiale bidrar ofte til å redusere sjansene for nematode infeksjon.