Hovudside

Vakre blomster som lukter dårlig

by Walther

Vakre blomster som lukter dårlig

Blomster er den reproduktive organer av en plante. De er fargerike og ofte duftende å tiltrekke potensielle pollinatorer som insekter og fugler. Noen planter har tilpasset en mindre-enn-behagelig duft, som ligner på råtnende kjøtt, for å tiltrekke sine pollinatorer, vanligvis kadaver fluer. Disse blomstene er fortsatt visuelt vakker, selv om du må holde nesen mens du ser på dem.

Titan Arum


Titan Arum (vitenskapelig navn Amorphophallus titanum) er innfødt til tropiske jungelen i Sumatra hvor lokalbefolkningen refererer til det som liket blomst fordi det lukter sterkt som råtnende kjøtt. Titan Arum har den største blomsten struktur i planteriket. Blomsterstanden kan nå 6 meter høy og tre meter bred. Det er sammensatt av et fiolett-farget kjøtt bladlignende kappe på en stilk som omgir et gult pigg som inneholder mange små blomster. Lukten av titan Arum er sterkest om natten, rett etter blomsten åpner.

Titan Arum røtter dukke opp fra en knoll som kan nå opp til 165 pounds. Den produserer urteaktige fint kutte blader som når opp til ni meter høy og 12 meter bred som varer i ett til to år før røret går sovende og produserer en vakker, men illeluktende blomst.

Skunk Kål


Skunk kål er en tropisk utseende myr plante innfødt å kjøle, våte nordlige klima. Den vokser rikelig i vestlige Oregon og Washington. Skunk kål (vitenskapelig navn Lysichiton americanus) er ofte funnet rett ved kanten av en bekk eller dam der jorda er mettet, noen ganger også oversvømmet med et par inches av vann. Den produserer skinnende grønne tropiske utseende brede blader som nå 2 1/2 meter lang, dukker opp fra en sentral pære. Våren produserer det en lilje-type blomst med en slående gul voksaktig ser spathe rundt en gul-grønn pigg. Ved første blomstene har en litt søt lukt som deretter blir til en mer skunk-lignende lukt som de gamle. Skunk lukt kan beskrives som ligner på gammel, våt gummi.

Skunk kål trives i fuktige hager der bakken blir for mettet for andre planter. De foretrekker kjølig klima, og vil overleve sovende underjordiske om vinteren i minusgrader og re-spire om våren. Gi dem med full sol til delvis skygge. Dette er en favoritt for innfødte plante vann hager i Pacific Northwest.

Crown Imperials


Crown Imperials (vitenskapelig navn Keiserkrone) er klassiske våren hage blomsterløker. Blomsten lukt er ofte beskrevet som musky eller råtten og er påstått å avskrekke hjort, ekorn og jordrotter. De hengende Blomstene er klokkeformede og er rød, gul eller oransje. De utvikler fire eller fem om gangen på 2 til 3 meter høye blomsterakser toppet av et spinnehjul av skinnende grønne blader.

Crown Imperials gjøre det bra i USDA hardførhet soner 5 til 9. De liker full sol i rik, godt drenert, men fuktig jord. Plante løkene 5 til 8 inches dypt i høst. Skjær blomst stilker og blader til bakken for vinteren etter at de er døde og tørket opp.