Hovudside

Slik unngår du at støvmidd

by Walther

Bittesmå støvmidd er felles for de fleste hjem. Mens de er så små at du trenger et mikroskop for å se dem, hundretusener kan leve i teppe, madrass og favoritt recliner. De ville ikke være et problem, bortsett fra at mange mennesker utvikler allergi mot avføringen deres. I så fall er forebygging viktig.

Støvmidd nyte hjemme fordi de beiter på støv, som hovedsakelig består av døde hudceller og de av dine kjæledyr. Hindre støvmidd sentre på å kontrollere støv i hjemmet - spesielt i sine koseligste områder, som støvmidd liker mest.

Bruksanvisning


Slik unngår du at støvmidd


•  Vacuum alle tepper og møbeltrekk. Bruk en sterk støvsuger med HEPA (for høy effektivitet partikkelfilter luft) filter som fanger opp mindre partikler som støv og pollen enn gjennomsnittet filter. Tepper er et paradis for støvmidd.

•  Kjøp minst én luftrenser med et HEPA filter for soverommet og ett for hver teppebelagte rom. De vil bidra til å fjerne små partikler av støv, og deres døde hudceller, fra luften.

•  omslutter madrasser i plast eller gummi. Madrasser er palasser for støvmidd, som nyter den uendelig mengde kaste hudceller og den varme, mørke omgivelser. Putting en ugjennomtrengelig barriere mellom madrassen og kroppen din vil eliminere støv midd matforsyning i en av sine mest vanlige oppholdssted.

•  Vask puter, putevar og alt sengetøy i varmt vann og vaskemiddel en gang i uken. Når du kle sengen for å gjøre dette, ta et øyeblikk også for å tørke ned gummi eller plast madrasstrekket med en fuktig klut.

•  Sweep og fuktig-mopp gulv og tellere ofte. Støvmidd kan leve hvor støv er lov til å samle inn.

•  Vask (i varmt vann) gardiner, draperier og andre stoff elementer månedlig eller oftere hvis det er mulig. Støv fester seg til disse stoffene akkurat som det gjør til tepper og sengetøy. Materialer som er tørr-ren-bare kan tas til et renseri.

Tips og advarsler


  • Vurdere å fjerne tepper fra hjemmet. Det er mye lettere å holde harde overflater fri for midd enn det er å holde tepper fri for støv og støvmidd.
  • Det er vanskelig å helt unngå støv mitesbut følge disse metodene vil holde sine tall ned.