Hovudside

Slik Care for Cutleaf japanske Maples

by Walther

Slik Care for Cutleaf japanske Maples

Vanligvis kalt japansk lønn eller threadleaf japansk lønn, Cutleaf japansk lønn (Acer palmatum var. Dissectum) er en haug-lignende løvfellende miniatyr tre eller stor busk som vokser 6 til 10 meter høye og 10 til 12 meter bred. Dyrket i århundrer i Japan, ble denne rekke japanske Maples introdusert i USA i 1862. Kvaliteter som sin langsom vekst, naturlig dissekert løvverk i attraktive høst nyanser av rødlilla og bue stammer gjør det til et populært landskap plante. Vanlig dyrket i små hager som prøve beplantning, Cutleaf japansk Maples er lett å vokse i containere eller trent som bonsai.

Bruksanvisning


•  Endre jorda før planting Cutleaf japansk lønn anlegget. Anlegget trives i godt drenerende, næringsrik, jevnt fuktig jord utsettes for fullt sollys eller delvis skygge, med en pH på mellom 3,8 og 6,8. Legg shovelsful av organisk jord endring slik som råtnet gjødsel eller torvmose, sammen med svovel for å senke eller kalk for å heve pH-nivå. Bland endringene godt med jord.

•  Vann jorda rundt Cutleaf japansk lønn med et sprinkleranlegg eller hageslange to til tre ganger i uken i sommermånedene så jorda forblir jevnt fuktig til alle tider. Fukt de 10 inches av jord i tørre perioder. Gi en langsom og jevn strøm av vann for å hindre over-vanning anlegget.

•  Mulch bunnen av Cutleaf japansk lønn for å holde røttene kul og hindre skadelige ugress i å vokse rundt det. Organiske mulches som blad utklipp eller flis ser estetisk tiltalende samtidig som de nødvendige funksjoner. Plass mulch 3 til 6 inches fra stammen for å unngå brannskader.

•  Før plante en høy nitrogengjødsel tidlig på våren. Avhengig av personlige preferanser og produkttype, hell fortynnet gjødsel over løvverk og bunnen av anlegget, eller scatter granulater rundt planten base og vann dypt for å frigjøre næringsstoffer.

•  Beskjær Cutleaf japansk lønn fra ende alt til midtvinters, når det er sovende. Klipp av skadet, syke eller tørr stilk, sammen med langstrakte de eller de som henge langt for å kontrollere spredningen. Lage skarpe, rette snitt til å skjære stammen fra anlegget ved hjelp av ren beskjæring saks for å hindre spredning av soppsykdommer. Rake opp gresset og kast for å forebygge sykdom.

•  Kontroller anlegget for insekter som sommerfugllarver, bladlus og skala. Fjerne larvene med pinsett og bruke neem eller hagebruk olje å avskrekke bladlus og skala. Bladlus spre sykdommer mens skala forårsaker estetisk skade og slipp en honningdugg-lignende stoff kalt sotet mold.