Hovudside

Hvor mange tonn trenger du for i en AC Unit?

by Walther

Hvor mange tonn trenger du for i en AC Unit?

Enten du ønsker å installere et vindu enhet for å kjøle et enkeltrom eller setter i en sentral air condition enhet for å kjøle ned hele huset, er det greit å huske at større er ikke nødvendigvis bedre. En enhet som er større enn det som kreves vil ikke bare ha en høyere kostnad, kan det koste deg mer av kort sykling. Selvfølgelig en enhet som er for liten kan raskt kjøre opp strømregningen ved å kjøre konstant i et fåfengt forsøk på å holde området komfortabel.

Manuell J


Air condition entreprenører of America er bransjeorganisasjonen ansvaret for å utvikle en metode for beregning av boligkjølebelastninger. Resultatet er de manuelle J. Profesjonelle entreprenører bør bruke den til å finne den riktige størrelsen på ethvert hjem klimaanlegget de har tenkt å installere. Manuell J tar hensyn til en rekke faktorer, inkludert den gjennomsnittlige geografiske temperatur, type og mengde isolasjon, takhøyde, utvendig bygningsmaterialer og arealet.

Private Beregninger


De fleste gjør-det-yourselfers har ikke tilgang til Manuell J, og heller ikke til de sofistikerte verktøy tilgjengelig for profesjonelle installatører. Likevel, bevæpnet med et målebånd og håndholdt kalkulator, kan de fleste gjøre en relativt nøyaktig estimat av sine kjølebehov. Prosessen er enkel - måle lengden og bredden på rommet som skal kjøles og flere de to faktorene for å få arealet av rommet. Gjenta prosessen for hver ekstra rom som skal kjøles og legge til alle de summene sammen for å få det totale arealet som krever kjøling.

BTU til Ton


En ton av kjølekapasiteten er ekvivalent med den kjølende effekten av et tonn av is som smelter over en 24-timers periode. Imidlertid er de fleste air condition enheter i dag målt i British thermal enheter, så litt konvertering matematikk vil være nødvendig. Tolv tusen BTU tilsvarer omtrent 1 tonn kjølekapasitet. En godt isolert rom med 100 kvadratmeter vil kreve en 4000 til 6000 (et halvt tonn) BTU klimaanlegget mens en 12.000 BTU (ett tonn) enhet kan kjøle opp til 500 kvadratmeter. En 2-tonn (24.000 BTU) sentral air condition enhet effektivt kan kjøle en 1500 kvadratmeter bolig.