Hovudside

Hjelp med gamle Evergreen Trees

by Walther

Hjelp med gamle Evergreen Trees

Du kan ikke tenke plantene får bedre med alderen, men eviggrønne trærne ser mer majestetisk som de beveger seg gjennom årene. Deres høyder godt alene - som ofte nå 40 til 60 fot - er fryktinngytende. Lys, godt timet trimmer sikre at de opprettholder sin robust utseende, med tette løvverket som holder seg grønn hele året. Selv om de lider av ødelagte grener eller sykdom, kan riktig pleie hjelpe gamle eviggrønne trær gjenopprette deres helse.

Riktig Care


Selv om eviggrønne trær er ikke så masete som unge trær fortsatt å etablere seg, de trenger riktig pleie for å opprettholde sin helse. Dekker dem under ekstreme vintre og gi dem rikelig med fuktighet hjelper slaget vinter skader og sykdom som truer deres styrke. Gartnere kan også velge å fjerne rundt planter å gi eviggrønne trær plass til å vokse til sitt fulle bredde, uten å måtte konkurrere for næringsstoffer. En og annen lett trim - spesielt rundt bunnen, eller krone, av treet - er trygg og kan forsterke en moden eviggrønne utseende.

Problemer


Som evergreens nå sine fulle høyder, kan gartnere føler skremt av sin størrelse - spesielt hvis det trenger inn på sine hjem, overmanner sine hager eller truer med å irritere naboene eller verktøy linjer. Dessverre, hacking av toppen av treet for å forkorte det vil bare føre til forgrening vekst i alle retninger på toppen, for en ustyrlig, bush-lignende utseende. Noen evergreens også begynne å vise en mottakelighet for sykdommer og insektplager som de blir eldre, noe som krever mer omsorg fra gartnere.

Løsninger


Forebygging er den sikreste løsningen for eviggrønne trær. Foruten riktig vedlikehold for å holde et tre sunt, bør gartnere også trimme bort problem grener - slik som de befengt med skadedyr eller ødelagt av ekstreme værforhold - for å hindre problemer i å spre seg. Desinfisering verktøy mellom grenene er viktig for å holde resten av treet sunt.

Eksperttips


Gartnere må ta ekstra vare på sine eviggrønne trær om vinteren, ifølge University of Minnesota Sustainable Urban Landscape Information Series. Dette innebærer raking av overflødig snø og is for å holde grenene fra å bryte. Selv om de fleste modne evergreens ikke trenger gjødsel, off-farge nåler er et tegn på at de kunne bruke noen. Gartnere bør også huske på at noen endringer - for eksempel furu miste sine lavere nåler over tid - er helt normalt for aldrende evergreens.