Hovudside

Slik feilsøker en kondensasjonsenheten

by Walther

Et klimaanlegg kondensator er en utedel som fungerer sammen med innendørs luft behandleren å kjøle ned huset. Kondensasjonsenheten flytende fordampede kjølekjøle og returnerer det til viften til chill luften innendørs. Hvis enheten ikke fungerer som den skal, kan du prøve å feilsøke maskinen for å spare penger før du ringer en reparatør.

Bruksanvisning


•  Sjekk om viftemotoren på kondensasjonsenheten kjører. Hvis ikke, slå av strømmen til luft kondensatoren og sjekke ledningene for tegn på skade. Også sjekke i koblingsboksen for tegn på brennende eller fordreining.

•  Med strømmen, sjekk start kondensator på enheten med et multimeter og erstatte, om nødvendig. Hvis du ser noen svulmende av kondensatoren eller en fet lekkasje, sannsynligvis må den byttes ut. (Se Resources nedenfor.)

3 Sett strøm til enheten, og se etter en reset-knapp eller en høytrykksbryter som kan ha kuttet strømmen til kondensatoren. Tilbakestill hvis nødvendig.

•  Test om det går strøm til enheten med et voltmeter. Hvis det er ingen, sjekk ledningene for å se om det har blitt brent eller avbrutt. Det bør også være 24 vac kommer til kontaktoren spiral; hvis ikke, sjekk termostaten og ledningene fra luften behandlingsprogram / blåser til kondenskassen. Hvis det er både kraften går til enheten og kontaktor, kan du ha en dårlig enhet kontaktor.

•  Sjekk kompressor; hvis det kjører uten vifte, sjekk for å se om viftemotoren må byttes. Hvis kompressoren viften går, men selve kompressoren ikke fungerer, sjekk kjølemediet nivåer. Dersom de er riktige, kan det hende du må bytte ut kompressoren.

Tips og advarsler


  • Regelmessig årlig service av din kondenseringsenhet vil holde den i gang mer effektivt.
  • Forsøk aldri reparasjoner på et kondenseringsenheten hvis du er usikker på hva du gjør.