Hovudside

Hvordan Plant Avacodo Seeds

by Walther

Hvordan Plant Avacodo Seeds

Plante en avocado frø er en relativt enkel prosess, men gjort på en mindre tradisjonell måte enn såing. Den "frø" av avocado frukt er det stor grop som vanligvis går ubrukt. Etter å investere litt ekstra tid med frø, bør det begynne å spire og vokse en sunn avocado tre.

Bruksanvisning


•  Ta avocado frø ut av frukten. Vaske den med varmt vann for å fjerne rester glatte og gjøre det lettere å håndtere.

•  Plasser fire tannpirkere inn i siden av gropen, fordelt jevnt rundt det. Spissen side skal være vendt oppover og de plukker bør være omtrent to tredjedeler opp fra bunnen av gropen.

•  Plasser frø i glasset med tannpirkere hviler på glasset leppe. Fyll glasset med vann slik at bunnen av frøet blir dekket. La frøet i denne posisjonen i 2-6 uker, eller til den begynner å spire røtter og blader.

•  Pot den spiret frø i fuktig jord. Posisjonere spissen av frø, slik at det bare kikker ut av jorden. Holde anlegget ved en temperatur på omkring 60 til 70 F.

•  Grow anlegget i full sol og mate med en sitrus gjødsel hver flere uker. Organisk gjødsel, slik som kaffegrut eller kompost, kan også brukes for avocado trær. Når man legger til gjødsel, bare bruke nok å lett omgir treet. Fortynne det ved umiddelbart å tilsette vann.

•  Transplant spiren til en større pott når det vokser fra eksisterende potten, vanligvis i løpet av våren. Gradvis øke anleggets utenfor eksponering for sollys før det kan stå utenfor uten å tørke ut for raskt.