Hovudside

Hvordan Grow Ranunculus i Texas

by Walther

Ranunculus pærer er populære i Texas og andre områder av Southwest med milde vintre. De vokser best i USDA soner 8 til 11. Plant Ranunculus pærer i oktober eller november i Texas for oppblomstringer følgende våren. Det er flere størrelser av pærer tilgjengelig. Jumbo pærer vil gi de fleste blomster per plante og de fungerer godt i containere. Mindre pærer fungerer best for masse beplantning.

Bruksanvisning


•  Velg området der de vil vokse. Ranunculus som full sol og rik jord. Litt skygge på ettermiddagen er OK, men de bør få minst 8 timer med sol per dag.

•  Klargjør hagen sengen. Løsne jord med en hage gaffel eller spade. Bland i en 3-kubikk fot bale av torvmose for hver 100 kvadratmeter med hage seng. (En balle av torvmose er nok for en blomst seng som er 10 fot med 10 fot.) Legg granulert alle formål gjødsel i mengden som anbefales av produsenten. Rake jorda glatt.

•  Plant Ranunculus pærer. Oppmerksom pærene har hva ligne "ben" dingler mot den ene siden. Plante løker med disse vedheng vendt nedover. Grave et lite hull for hver pære og plante dem ca 1 cm dypt. Forsiktig fast jord over løkene med hånden. Space dem minst tre inches hverandre.

•  Dekk seng av Ranunculus pærer før vinteren med høy, halm eller høstløvet. Dette vil isolere bakken og hindre den fra frysing og tining i løpet av vinteren, som kan være dødelig for pærene.

•  Fjern mulch tidlig på våren, når temperaturen stiger over frysepunktet i løpet av dagen. Vann nok til å holde på fuktigheten i jorda før de begynner å spire. Dine høst plantet pærer skal blomstre neste mars. Når de vokser, gjør de vanligvis ikke trenger ekstra vanning, bortsett fra i en alvorlig tørke.

•  deadhead blomster for å forlenge blomstringen sesongen. Som hver blomst visner, så hogg den av med en saks. Anlegget vil sende opp flere blomster. Store Ranunculus pærer kan produsere så mange som 35 blomstrer i en enkelt sesong.

•  Stopp vanne plantene når bladene blir gul og fades. De vil hvile over sommeren. Begynn vanning igjen på sensommeren, og de vil produsere en ny runde med blomster på senhøsten.

Tips og advarsler


  • Blomster og bladverk av Ranunculus kan irritere huden din. Bruk hansker når du håndterer dem.