Hovudside

Tekstur & Properties of Oak Wood

by Walther

Tekstur & Properties of Oak Wood

Ifølge Robinsons Wood, over 80 forskjellige arter av eik finnes i USA, med den mest folkerike --- og populær blant tømrere --- være hvit og rød eik. Flere funksjoner gjør eik et utmerket utvalg av trelast, spesielt når det kommer til sin tekstur og dens fysiske egenskaper.

Tekstur


Oak er et grovt trevirke, i henhold til Urban skogøkosystemets Institute, og har rette korn, noe som betyr at alle dens fibre er i en parallell orientering. I tillegg er overflaten av eik åpne porer, noe som betyr at den har en rekke små hull som kan felle maling og beis og skape interessante fargekontraster i veden. Korn av eik har også andre små uregelmessigheter på deres overflater som reflekterer lys i forskjellige vinkler. Mange forskjellige teksturmønstre kan dukke opp på grunn av denne effekten, så som pinstripes og flak.

Holdbarhet


Generelt er eik tett, stivt og motstandsdyktig mot slitasje og nedbrytning. De mest holdbare typer eik er ikke spesifikke arter, men i stedet er den raskeste voksen. Ifølge den amerikanske Hardwood Eksportutvalget for fisk, tre fra raskt dyrket eiketrær en tendens til å være tyngre og hardere enn tre fra en slow-vokst variasjon. For eksempel, hvit eik og sørlige rød eik er vanligvis sterkere enn sine kolleger i nord, fordi deres varmere klima gir dem mulighet til å vokse raskere.

Utseende


Utseendet av eik, avhenger i stor grad av de artene som det kommer. Mens hvit eik gir en kremhvit ytre tre som blir til en mørkere, grå-brun i midten, produserer rød eik en nesten hvit eller lys brun ytre tre som gradvis blir rosa eller rødbrun som du kommer nærmere sin kjerneved. Du kan alltid endre utseendet på eik ved å bruke en beis, maling eller noen andre belegg. Porøsitet og korn justering av eik gjør den spesielt godt egnet for mottak og vedlikehold ferdig.

Arbeider Properties


Eik er et utmerket byggemateriale at maskiner godt, noe som betyr at du enkelt kan så, kutte og skjære den i størrelser og former du trenger. I tillegg eik fungerer godt med lim, spiker og skruer. Men på grunn av sin hardhet, vil du sannsynligvis ønske å pre-drill eller pre-bore noen hull i din eik før du setter skruer. Dessuten reagerer eik med jern og fører det til rust, så du bør prøve å bruke galvanisert spiker når det er mulig. Ifølge American Hardwood Export Council, en stor ulempe for eik er at det er spesielt utsatt for svinn. Dette betyr at når et eiketre er kuttet ned, det tar lang tid for treverket tørke ut, og i løpet av denne prosessen krymper det betraktelig. Denne krympingen kan noen ganger føre eik å deformere og utvikle deler.