Hovudside

Hvordan virker en dampsperre fungerer?

by Walther

Hvordan virker en dampsperre fungerer?

Hva er en dampsperre?


En fuktsperre er en type materiale som brukes til å redusere bevegelsene sats vanndamp gjennom materialet. Dampsperre er faktisk et gammelt begrep som feilaktig innebærer at materialet helt hindrer all fuktighet overføring. Men, alt har en viss type og grad av vanndamp overføring og spredning. Derfor er det nyere begrepet dampdiffusjon retarder (VDR) mer nøyaktig.

Hvordan virker en dampsperre fungerer?


Dampsperre eller dampdiffusjon materiale måles ved hjelp av enheter som refereres til som perms eller permeabilitet. En permeabilitet på 73,4 ° C eller 23 ° C faktisk er et mål på mengden av korn av vanndamp som passerer gjennom en kvadratmeter av materiale hver time. Damptrykket er ved en grad av forskjell tilsvarer en tomme av kvikksølv. Materialer som har en permeabilitet som er lavere enn 1, er betraktet å være damp forsinkere. Dampdiffusjon retarderere bistå i kontrollen av fuktighet i ulike områder som kjellere, kryperom, tak, vegger, gulv og på skive-on-grade stiftelser. Den dampbremse forsinker hastigheten av dampdiffusjon i strukturen termiske konvolutt.

Plassering av damp barrierer?


Damp barrierer har blitt en splittende sak i nye bygg. Men noen out-of-date byggeforskrifter krever fortsatt bruk av damp barrierer. Liggende bygning science antyder at dampdiffusjon forsinkere bør være plassert i den termiske konvolutt; på yttervegger og tak og tak. Imidlertid blir plasserings gjøres i henhold til klimasone. I fuktig klima, slik som i Florida og langs Gulf-kysten, må en dampsperre som skal plasseres på utsiden utsiden av veggen. I kaldt klima, bør dampsperren være plassert på innsiden av veggen. Blandede klima er ofte bedre å ha noen retarder i det hele tatt. I tillegg, er det svært viktig å tillate damp å spre vann fra bygningsskall, utvendig i fuktig klima og innvendig i kaldt klima.

Dampsperre Maling


Innen klimaer som har mindre enn 4000 varmegrader, materialer som gips veggbelegg og malt gipsplateforsinkelses fuktighet diffusjon til akseptable nivåer fra før, og generelt er det ikke lenger behov for en dampsperre / diffusjon retarder. Men i klima hvor været er mye mer ekstrem, er damp barrierer anbefalt og spesielt for nye bygg. Likevel gjør mange eksisterende boliger ikke trenger eller trenger et ekstra dampdiffusjon retarder annet enn de mange lag av maling allerede brukes på tak og vegger, som fungerer som en dampsperre / diffusjon retarder for hjemmet.