Hovudside

Metoder for Negl Trees

by Walther

Metoder for Negl Trees

Pode er passende for trær i alle aldre, men det er spesielt populært for unge frukttrær. Uavhengig av hvilken metode som brukes, trær som gjennomgår pode skal ha alle områder med et åpent kutt enten dekket med pode voks eller tape.

Fordeler


Trær som har blitt skadet eller syke kan bringes tilbake til helse ved å pode en ætling fra en sunn treet. Prosessen er også nødvendig av de fleste frukttrær før de begynner å bære frukter. Ny og spennende nyhet frukter kan skapes ved å pode flere typer scions til ett tre.

Tidsramme


De fleste metoder for pode bør finne sted i slutten av vinteren eller tidlig på våren når både Scion (et stykke med tre eller fire knopper på den fra fjorårets vekst) og rotstokken er sovende. Spirende finner sted i løpet av sommermånedene, vanligvis i juli og august.

Scion Negl


De fleste typer pode kreve en fullstendig Scion, inkludert kløften og side pode. I spalten poding, er smart plassert i en stor sprekk ved enden av en gren. Ved siden poding, er en smart innsatt i en lang snitt i siden av rotstokken.

Spirende


Spirende krever bare bruk av et lite kutt fra smart. Opp til tre knopper settes inn under barken på rotstokken.