Hovudside

Klessnor tips

by Walther

Klessnoren gjør comeback. Oppfinnelsen av tørketrommelen signalisert nedgangen av den lenge brukt klessnor, men snorene opplever en vekkelse som et miljøvennlig og økonomisk måte å tørke klær. Enkelte miljøer har forsøkt å forby klessnorer som skjemmende, men kommunene har steppet inn for å lovfeste mot slike forbud, blant bekymringer over energikostnader, strømsparing og global oppvarming. Her er noen tips om hvordan du bruker en klessnor.

Kjøpe en klessnor


Nettstedet besthealthmag.ca gir råd om hvordan du kan kjøpe en klessnor. Velg et kulelager trinse som ikke vil knirker; velge en polyester ikke-metallisk ledning eller hamp tau; velge trykksatt tre eller galvaniserte stålrør som frastøter rust; og plukke ut plast klyper, som er robust og langvarig.

Klessnor Place


Den nettsteder servicemagic.com og doityourself.com har forslag til klessnor plassering. Unngå trær og overhengende ledninger for å hindre at treet sap og fugleskitt på tøyet. Finn en out-of-the-way, men tilgjengelig sted som ikke vil forstyrre andre bakgård aktiviteter som lek og hagearbeid. Det kan også være lurt å velge et sted vekk fra visningen av naboene. Klessnor kan også brukes innendørs, i en kjeller, vaskerom eller bad.

Hengende Klær


Nettsteder som besthealthmag.ca og andre har et vaskeri liste for hvordan du best kan utnytte din klessnor. For eksempel, hvis klær er skrukkete etter tørking på linjen, sette dem i tørketrommelen på "Ingen varme" eller "Air lo" innstilling. Det kan spare deg fra å måtte stryke dem.
Hang pants av ermet. Vekten av buksene kan holde bena rynkefri.
Bruk en kleshenger for bluser eller tak skjorter.
Etter vask finvask i en netto bag, henge posen direkte på klessnoren.
Høy vind kan føre til klærne dine å få tangled i linjen.
Lyse sol kan svekke klær fiber og forårsake falming. Fjerne dem så snart de er tørre. Henger hvite klær i solen kan føre til ekstra bleking.

Kapasitet


Nettsiden for "Gamle Bondens Almanac", sier en gjennomsnittlig belastning på vask bruker ca 35 meter av klessnor, så en linje skal være litt lenger enn det for å få plass til sag. Det står også en last av spin-tørket vått tøy veier ca 15 til 18 pounds, så en linje bør være i stand til å holde så mye.

Opprettholde en klessnor


En klessnor er ikke vedlikeholdsfrie. Nettstedet besthealthmag.ca sier å rydde linjen ofte ved å tørke den ned og for å redusere sagging ved å henge tunge ting på slutten av linjen.

Begrensninger


Noen elementer som håndklær vil bli stiv etter linje tørking. Sett dem i tørketrommelen i fem minutter for å myke dem før bruk.