Hovudside

Hvordan Kill algeoppblomstringer i Dammer

by Walther

En algeoppblomstring er utbruddet av noen spesielle arter av alger som vokser i en dam under optimale forhold for vekst. En visse arter kan blomstre og dø, og deretter en annen art kan begynne å blomstre. Algeoppblomstring vanligvis starter våren med økningen i lys og fortsette gjennom året. Det er mer vanlig for algeoppblomstring å oppstå i nye dammer. Etter dammene er etablert, er alger naturligvis ødelagt av vegetasjon som begynner å ta opp mer næring og lys. Det er forskjellige måter å kvitte seg med algeoppblomstring.

Bruksanvisning


•  redusere nivået av næringsstoffer og alger i dammen ved å endre vann. Sakte begynne å tilsette vann til dammen og la overflødig vann renne av. Fortsette inntil vannet er klart.

•  Legg et ultrafiolett sterilisator til dammen filter system. Dette er en kostbar enhet, men er svært effektive i å hindre algeoppblomstring og holde vannet krystallklart.

•  Bruk algicider å kvitte seg med algeoppblomstring. Den mest brukte algicid er Simizine. Det selges også under andre merkenavn.

•  Bruk spesielle fargestoffer i dammen som er formulert for å hindre at fotosyntesen av problem planter og alger. Dette vil bidra til å drepe av algeoppblomstring. Bruk disse fargestoffer veldig nøye som de er anbefalt i sesongtidsbestemte doser. Du må også holde i betraktning volumet av dammen ved administrering av disse fargestoffer.

Tips og advarsler


  • Hvis dammen har betydelig overløp deretter bruke fargestoffer vil vise seg å være ineffektive uten hyppige applikasjoner.
  • Algicider er også et middel og ikke en kur. Bruk disse bare som siste utvei siden de nedbrytende alger kan skade planter og fisk i dammen. Det beste du kan gjøre er å skape et miljø som vil vise seg å være minst gunstig til algeoppblomstring på en kontinuerlig basis.