Hovudside

Hvordan Beskjær Greengage Trees

by Walther

Den greengage plommetre er en av de europeiske varianter av trær som produserer plommer for å spise samt syltetøy og gelé. Treet svarer godt til beskjæring, som viser bedre helse og bedre frukt kvantitet og kvalitet. Mest beskjæring skjer mens treet er sovende, i løpet av senvinteren eller tidlig om våren, før treet knoppene begynner å svelle. Husk de praktiske grunner for beskjæring: å trene anlegget, for å opprettholde anlegget helse, for å forbedre kvaliteten av blomster, frukter, blader eller stilker, og for å begrense vekst.

Bruksanvisning


•  Fjern alle døde, syke og ødelagte grener med en skarp beskjæring sag. Skjære tilbake til det første tegn på grønn vekst, synlig som grønt i tre inne barken lag. Bo så nær den siste bud som mulig uten å fjerne knopp.

•  Kontroller trening kutt for å holde dannelsen av den ønskede formen. Vanligvis den beste form er den modifiserte sentral leder system, som krever en sentral stammen av hvor flere godt plasserte grener får lov til å vokse. Fjern eventuelle andre grener som publikum ut dette skjemaet. Skjær tilbake den sentrale lederen når treet har nådd ønsket høyde.

•  Inspiser treet for vann spirer som vokser rett opp fra sidegrenene. Noen ganger dette signaliserer at treet har gjennomgått tung beskjæring og bør beskjæres litt mindre for det neste året eller to. Klipp av disse vekster 1/2-tommers fra sin base.

•  Skjær tilbake spinkle greiner som er for svak til å holde frukt uten å sprekke. Beskjære dem rett etter en utadvendt knopp og hvor filialen er tykk nok til å holde frukt.