Hovudside

Er Tulipaner og påskeliljer Frost Tolerant?

by Walther

Er Tulipaner og påskeliljer Frost Tolerant?

Vårløker tåler noen kalde temperaturer, i motsetning til mange varianter av årlige og flerårige blomster. Tulipaner og påskeliljer er planter som dør tilbake til sine underjordiske knoller hvert år. Etter å ha hvilt under jorda i løpet av vintermånedene, pærene produsere nye skudd som jorda begynner å varme tidlig på våren. Selv om de vinteren over i klima som kalde som sone 3, kan en hard frost skade disse vårløker, avhengig av hvor i vekst.

Toleranse


Den eksponerte løvverk av de fleste varianter av tulipaner og påskeliljer tåler temperaturer ned til 29 grader Fahrenheit, når lys frost oppstår. Harde frost som oppstår når temperaturen dukkert under 28 F kan skade utsatt stengler, blader og blomster, eliminerer blomstene for denne sesongen.

Klimasoner


Vintertemperaturer som skader pærer føre til dødsfall av plantene. Mens de fleste tulipaner og påskeliljer overleve i kaldt klima med lange vintre, vil noen ømme varianter, for eksempel papir hvite ikke overleve ekstrem kulde. Kommersielt tilgjengelige pærene inneholder vanligvis hardførhet sone karakterer. Sørg for at du bare plante løker vurdert for klimaet.

Frostskader


Tidlig vår frost vil ikke påvirke helsen til de underjordiske knoller, imidlertid. Vårløker vanligvis begynner å vokse før den endelige frost av sesongen. Tulipaner og påskeliljer ofte begynne å vokse før snøen smelter helt i enkelte områder. Denne tidlige vekst utsetter dem for mulig frostskader når temperaturen varme opp så dyppe ned i 20-årene eller tenåringer. Frostskader fører sverting og visner på den berørte vegetasjon. Avhengig av omfanget av skaden, noen planter komme og gå på å produsere blomster i samme sesong.

Beskyttelse


Midlertidige deksler kan beskytte voksende tulipaner og påskeliljer fra harde våren frost. Drapering et tykt stykke burlap eller et tungt teppe over en post drevet ved siden av den voksende planten gir et lag med isolasjon. Hopet seg opp frisk halm rundt den eksponerte løvverk kan også bidra til å begrense frostskader. Fjern de isolerende deksler og mulch så snart faren for frost er over. Dette kan kreve å løfte og erstatte isolasjon i flere dager på rad. Selv om denne metoden kan bidra til å beskytte tulipaner og påskeliljer fra noen skade under kalde netter, vil det ikke hindre skader under ekstreme kuldeperioder.