Hovudside

Hvordan Gjødsle Dracaena Fragrans

by Walther

Dracaena fragrans er det botaniske navnet for kornet anlegget, en art av busk innfødt til tropiske skogsområder i Afrika. Artene ofte er dyrket som en potteplante for sin attraktive trelignende form, som består av en 5- til 10 meter høye woody stammen toppet med glanset grønne sverdformede blader som overfladisk ligner bladene av korn eller mais. Dracaena fragrans krever lite stell og vil blomstre tørt, dårlige lysforhold. Men lys sesong gjødsling vil fremme mer kraftig vekst og skape en sunnere, mer levende plante.

Bruksanvisning


•  Vann den Dracaena fragrans plante dypt med en vannkanne dagen før gjødsling det. Fukte jorda jevnt ved å helle vann i potten i små trinn. Dytte en finger i jorda for å sørge for at fuktigheten strekker seg utover en 3-tommers dybde.

•  Bestem mengde gjødsel som trengs ved å observere hvor mye lys Dracaena fragrans anlegget mottar. Bruk mindre gjødsel dersom anlegget mottar lite lys og mer hvis den vokser i et lyst sted.

•  Påfør 20-20-20 ratio flytende gjødsel ved å halvere mengden som anbefales av produsenten. Legg halvparten av den anbefalte mengden til planter i sterkt lys og en fjerdedel den anbefalte mengden for planter i dårlig lys. Hell gjødselblandingen rundt bunnen av anlegget, en tomme fra bunnen av bagasjerommet.

•  Vann gjødselen på å distribuere den blant røttene. Vann i 1- til 2-cup trinn, slik at hvert trinn å suge i helt før du påfører neste.

•  Gjødsle Dracaena fragrans anlegget igjen en til to måneder etter første fôring. Mate anlegget ikke mer enn to ganger i året for å holde overdreven salter fra akkumuleres i jordsmonnet.

Tips og advarsler


  • Skylle overflødig salt fra jorda hvert annet år ved å helle store mengder vann i gryten og la det renne ut. Flushing, eller utvasking, krever jord 20 kopper vann for 6-tommers potter og 40 kopper vann for 12-tommers potter.
  • Unngå å mate Dracaena fragrans planter eldre enn fem år.