Hovudside

Nyttårssikkerhets emner

by Walther

Nyttårssikkerhets emner

Nyttårsaften gir en unnskyldning for folk å engasjere seg i et pulserende feiring. Noen folk holde sine partier trygg, se filmer mens snacking på popcorn. Andre engasjere seg i mer tradisjonelle aktiviteter med drikking, belysning fyrverkeri og spratt champagneflasker på slaget midnatt. Uansett hvilke tradisjoner, holde seg trygt under nyttårsaften ved å være klar over de viktigste sikkerhetsproblemer.

Drikking


Mange mennesker tilbringer nyttårsaften på en festlig fest der folk ringe inn det nye året med glass champagne. Under enkelte partier, folk drikker store mengder alkohol. For å redusere risikoen for alkoholforgiftning eller negative bivirkninger, for eksempel bakrus, alternative hver drink med et glass vann. Spise et måltid en time eller to før festen og spise en betydelig snack hver tredje til fjerde time. Hvis noen rundt deg lider av noen av symptomene på alkoholforgiftning, slik som oppkast uten å våkne, kramper, passerer ut og klam hud, må du kontakte lege eller ringe 911.

Kjøring


Drikker aldri drukket eller surra etter en nyttårsaften fest. Aldri komme inn i en bil med en sjåfør som er under påvirkning. Kjør ekstra forsiktig på nyttårsaften for å unngå ulykker med folk som valgte å drikke og kjøre. Hvis det er mulig, forlate festen tidlig eller sent, eller sove over på festen vertens hjem. Hvis du bor i et snørikt område og veiene er isete, kjøre sakte og bremse tidlig. Unngå slamming foten på bremsen, da dette øker sjansen for skrens.

Fyrverkeri


Selv om fyrverkeri er ulovlig i mange områder, noen mennesker fortsatt bruke nyttårsaften, og andre helligdager, som en unnskyldning for å lette fyrverkeri. Hvis vennene dine er belysning fyrverkeri, opprettholde en trygg avstand fra fyrverkeriet. Selv om den nøyaktige avstanden varierer avhengig av typen av fyrverkeri, bør 20 til 30 fot være sikker avstand i de fleste situasjoner. Bruk aldri fyrverkeri inne, selv om de er bare stjerneskudd, og aldri operere fyrverkeri under påvirkning av alkohol. Fyrverkeri ulykker kan føre til brannskader, eiendom ødeleggelse og død i ekstreme tilfeller.

Guns


Noen folk engasjere seg i tradisjonen med å skyte kuler i luften for å feire nyttårsaften. Deltar ikke i denne tradisjonen eller tillate andre å gjøre det. Når en kule skyter i luften, må det til slutt falle tilbake til Jorden. Dette kan føre til personskade eller død. Hvis noen ikke vil bli frarådet fra å skyte kuler i luften, tvinge dem til å bruke blanks og til å delta i et tomt område, for eksempel et stort, tomt felt.

Champagne Propper


Spratt en flaske champagne på eksakt øyeblikk av det nye året fungerer som en tradisjon for noen mennesker. Dessverre, kan champagnekorker pop med stor kraft, som fører til ødelagte vinduer eller gjenstander eller øyeskader. Hvis du slappe av champagne til en temperatur under 45 grader, reduserer dette trykket i flasken, noe som gir kork mindre kraft når den spretter. Til pop korken trygt, grip det med et håndkle og trekk forsiktig. Hvis du føler at det er i ferd med å pop, peke flasken nedover.