Hovudside

Hva er det beste stedet for å dyrke urter?

by Walther

Hva er det beste stedet for å dyrke urter?

Det beste stedet å dyrke urter avhenger av type urt og miljøet der urter blir dyrket. Læring behovene til bestemte urter og hvordan du kan tilpasse dine vekstforhold tilsvar vil veilede deg i å velge et sted der urtene kan blomstre.

Innendørs


Voksende urter innendørs kan være praktisk fordi de vil være nærmere til kjøkkenet enn en utendørs hage. Imidlertid kan det være vanskelig å gi full belysning som de fleste urter trenger og du må kanskje supplere med kunstig lys. Flerårige urter vil gjøre det bedre hvis de er satt utendørs om sommeren. De kan forbli i sine potter; rett og slett plante potter i bakken opp til felgene. Bringe pottene tilbake inn i huset i høst.

Jord


Når du bruker en bakke seng for urter, velger en godt drenert området. Teste jord for å sikre at den har riktig pH-nivå for de urtene du ønsker å plante; de fleste urter gjør best i nøytral jord, i et område på 6,5 og 7,0. Når voksende urter i containere, vil du trenge en potting jord som drenerer godt og er ikke så rik. En som er en blanding av sand, kommersielle potting mix, torvmose og perlite er ideelt. Se etter leirpotter med god drenering hull for å sikre at planterøttene vil ikke bli oversvømt i et dårlig drenert beholder. Leire beholdere er porøs og så er å foretrekke fremfor plast dem.

Sol eller skygge


De fleste urter trenger solrike områder, mens noen foretrekker delvis skygge. Sjekk den voksende preferansene til en urt før du velger sin planting plassering. Hvis en urt ikke tar klimaendringer eller skiftende lysforhold vel, kanskje det beste plasseres inne med en jevn innendørs belysning kilde. Glødelamper kan generere for mye varme for planter; lysrør er et bedre valg for å legge til supplerende lys.

Drenering


Det viktigste hensynet når plante urter er god drenering. Legge materialer som fremmer god jord drenering kan hjelpe slå en dårlig drenert jord seng til en god planting området. Fjern jorden til en dybde på 15 til 18 inches. Legge et lag av knust sten på bunnen og blande i noen kompost eller torvmose torv og sand. Du kan deretter fylle sengen med jorda. Dette vil forbedre dreneringen til en markert grad.