Hovudside

Hvordan lage en vinduskarm Herb Garden

by Walther

En vinduskarmen urtehage er en relativt enkel oppgave å utføre, og tjener til å gi urte dufter på kjøkkenet, samt friske urter til matlaging. Minimal forsyninger er nødvendig for å starte vinduskarmen urtehage, og du vil ha muligheten til å vokse din favoritt urter til bruk når du trenger dem.

Bruksanvisning


Forberedelse


•  Velg beholdere til å vokse din urter i som vil passe i vinduskarmen, har god drenering og nok plass for urter å vokse. Skikkelig drenering og potten størrelse er viktig. For mye vann i urte container vil føre til at plantene til å bli oversvømt og potensielt drukne. I tillegg vil en beholder som er for liten hindre urter fra å vokse med hell.

•  Kjøp urt planter eller kjøpe frø fra ditt lokale hagesenter hvor du finner et bredt utvalg av frø og planter. Noen av de mest populære urt planter inkluderer gressløk, oregano, basilikum, persille, rosmarin og mynte. Mest noen urt vil vokse i vinduskarmen planters hvis du bryr deg om den riktig.

•  Velg en plassering for din vinduskarmen urt hage hvor det er sollys, og at du har enkel tilgang til. Ingen bestemt eksponering er nødvendig, så lenge som det er rikelig sollys.

•  Kjøp en ikke-jord potting mix og en misting flaske, samt gjødsel som du kan blande med vann. Den ikke-jord potting blanding består av organiske materialer og gjør det mulig for god drenering av urtene når de er vannet og hindrer urter blir påvirket av jord-type sykdommer. Misting flaske skal brukes til vanning urter når de har blitt plantet, samt gjødsle dine urter. Bare bland gjødselen ned i vannet i flasken, og tåkedannelse kan gjødsle hver gang vann, eller når jord begynner å tørke.

Plant


•  Fyll beholderen med den ikke-jord potting mix, og etterlater en 1 tomme plass på toppen for vanning.

•  Plant urten eller frø i beholderen ca 1 cm dyp og dekk med potting mix.

•  Sett planten i vinduet og vann etter behov. Det bør være en fuktig følelse i potting mix, men det bør ikke være mettet på vann. Hvis metning oppstår, umiddelbart renne av overflødig væske.

Tips og advarsler


  • Sjekk anlegget minst en gang i uken for å være sikker på at det ikke er stående vann i potten og vannet har rent ut well.Be Husk å legge gjødsel til vannet mister minst en gang i måneden.