Hovudside

Definisjon av Crab Apple

by Walther

Definisjon av Crab Apple

Favorisert som en dekorativ treet i landskaps bærer krabbe epletre fargerike vårblomster og falle frukter. "Crab eple" refererer til over 35 arter av små løvtrær.

Klassifisering


Den krabbe epletre er klassifisert i Malus slekten av Rosaceae familien, sammen med epletreet. Ifølge New York City Department of Parks and Recreation, er krabbe eple skilles fra eple av sin lille størrelse, som er mindre enn to inches i diameter.

Opprinnelse


Som epletreet, er det krabbe eple antas å stamme fra en vill eple funnet i fjellene i Kasakhstan, i henhold til Brooklyn Botanic Garden. Mens de fleste arter av krabbe epler er innfødt til Europa og Asia, er det tre arter som stammer fra oppdrett i Nord-Amerika: Malus coronaria (Søt Crab Apple), Malus fusca (Western Crab Apple), og Malus ioensis (Prairie Crab Apple).

Kjennetegn


Tann eller flikete bladene som er avlange eller obate i form, skjellende knopper og rosa eller hvite blomster preger krabbe epletre.

Dyrking


I tillegg til sine tiltalende blomster og form, er krabbe epletre tilpasses et mangfoldig klima og krever lite vedlikehold.

Crab Apple Frukt


Til tross for fruktens utrolig syrlig smak, krabbe epler blir spiselig når det brukes i syltetøy og sider (selv om fuglene er glade for å spise moden frukt rett utenfor gren).