Hovudside

Dracaena Warneckii Problemer

by Walther

Dracaena Warneckii Problemer

Dracaena deremensis 'Warneckii' vokser godt i dårlige lysforhold og foretrekker tørrere jord. Den lange, spisse blader har hvite linjer lengden på bladene og stilken er tykk og rett. Dracaena warneckii, som det ofte kalles, filtrerer en rekke forurensende stoffer fra luften og er ikke giftig, noe som gjør det til et godt valg for hjemmet. Mens Dracaena krever lite vedlikehold, som de fleste andre potteplanter kan det utvikle noen problemer med belysning, vannforhold, sykdommer og skadedyr.

Overwatering


Overwatering planter resulterer i forhold som rot råte og mugg. Overflødig fuktighet bidrar til en mangel på oksygen i jordsmonnet, noe som kan til slutt drepe planten. Redusert oksygen utsetter anlegget mot bakterier og sopp i jorden. Bruke beholdere med god drenering og egnede jordtyper for Dracaena. I tilfelle av rot råtne, bruker den øverste delen av anlegget for stiklinger eller luft lagdeling. Dracaena foretrekker lite vanning og gjør best når jorden er lov til å tørke mellom hver vanning.

Lys Issues


Dracaena warneckii trives i lav til medium lys. Disse lette preferanser gjør dette anlegget et passende valg for korridorer eller hjørner. Ifølge University of Minnesota, er lite lys beskrevet som lys nok til å lese ord på en side. For mye lys for lite lys planter ofte resulterer i dehydrerte blader, glohet og et bleket utseende. Å flytte en Dracaena til et lysere område, øke lysforhold gradvis. Turning planter et par ganger i måneden bidrar til å jevne tilgang til lyskilder.

Sykdommer og betingelser


Den Dracaena tidvis utvikler forhold som påvirker blader og røtter. Blad spot oppstår nær bunnen av anlegget og forårsaker småblødninger med gule glorier på unge blader. For å unngå blad spot, vann Dracaena på jord nivå i stedet for overhead. Høye nivåer av fluor føre til brune områder i den hvite kanter på Dracaena warneckii blad. Balansere jordas pH og unngå fluoridated vann. Myk råte åpenbarer seg i rot borekaks som har gått brun og grøtaktig, med en sterk og ubehagelig lukt. Kast planter infisert av myk råte.

Skadedyr


Vanlige pest problemer for Dracaena inkluderer midd og skala-insektplager. Midd skade blader som de beiter fra cellene, til slutt drepe løvverk. Et medlem av edderkoppen familien, midd veve delikat duk og formerer seg raskt. Hold infiserte planter unna andre potteplanter til problemet er eliminert. Skala insekter leve under små voksaktig disker. De mates fra anlegget, noe som reduserer den totale energi. Myke skala insekter forlate en tykk honningdugg på bladverket. Mugg trives i denne tykk væske.