Hovudside

Hva er farene ved Burning Cedar Wood i en peis?

by Walther

Hva er farene ved Burning Cedar Wood i en peis?

I USA er den vanligste utvalg av sedertre rød sedertre, som vanligvis finnes i hele Midtvesten. Dette er tre som brukes i sedertre kister, fordi det er svært aromatisk og har en sterk olje.

Sparks


Den sterke konsentrasjonen av olje i ung sedertre, særlig kjerneved av den felles rød sedertre, betyr at veden brenner svært raskt. Ofte vil dette resultere i høyt smell og gnister utbrudd fra peisen som oljer brenne raskere enn veden selv. Disse gnistene er ekstremt farlig og kan fly lange avstander, med start branner eller brennende huset. Hvis du må brenne sedertre, bruke en peis skjermen og overvåke tre hele tiden for å stemple ut eventuelle gnister.

Eksplosjoner


Gammel sedertre må ikke brennes i enhver situasjon, hvis det er mulig. Det er en mulig risiko for eksplosjon. Selv om det er få hendelser registrert av sedertre eksploderer i ildsteder, i områder som Oklahoma, har tørre sedertre blitt sett å eksplodere når skogbranner feie gjennom området. Brenning tørr sedertre er svært risikabelt, og bør bare gjøres i områder der gnister ikke vil antennes drivstoff.

Ved hjelp av Cedar i din peis


Til tross for risikoen ved bruk av sedertre, stokker av sedertre har nesten ingen risiko hvis brukt som opptenningsved. Alle problemene som gjør sedertre farlig å brenne i store mengder gjør det svært effektivt for å starte branner i peisen din. Cedar kvister antennes raskt på grunn av den høye konsentrasjonen av cederolje og brenne rent sammenlignet med andre vanlige tresorter som furu. Til slutt får du et hint av at sedertre lukter som brenner veden. Det er verdt å holde et par pinner av sedertre rundt for opptenningsved.