Hovudside

Farene ved eukalyptustrær

by Walther

Farene ved eukalyptustrær

Siden eukalyptustrær kom i USA i midten av det 19. århundre, de sprer og vokste til å omfatte store landområder, tvinge ut konkurrerende trær, fyre vill branner og ødelegge kyst kratt habitater for dusinvis av forskjellige lokale arter. En bevegelse er på ferde, selv blant miljøvernere, for å stanse marsjen av eukalyptustrær og gjenopprette biologisk mangfold til noen innfødte områder.

Brannfare


Eukalyptustrær er tilpasningsdyktig til svært tørt i steder som Australia og California der skogbranner er vanlig. Eukalyptus har en avskrellbar bark og meget brannfarlige blader som faller av treet og samle på skogbunnen. Dette gir gode knusk hauger av tørkede blader og bark for å mate branner. En brennbar olje produsert av noen typer av eukalyptustrær, for eksempel Blue Gum, hjelper drivstoff en intens brann. Blå Tannkjøttet kan eksplodere, sprer brannen, når antent.

Befolkning


Audubon Society har kalt den ruvende eucalyptus treet "Amerikas største luke." Robust og duftende, er en eksotisk invasiv eukalyptus, en ikke-stedegne arter som ble transportert til Amerika mer enn 150 år siden. Loggere ryddet og solgt av Californias innfødte Redwoods, nyplanting med importerte eukalyptustrær. Eukalyptus fylt raskt inn og etterhvert dominert skog, skoger, daler og kystkrattskog. Spredning fortsatte gjennom flere tiår, takket være sin aggressive natur, omstillingsevne og virtuelle mangel på rovdyr.

Thirsty Roots


Eukalyptustrær er store drinkers, særlig når unge. De er spredd sine røtter for å suge opp grunnvann og finne nærliggende bekker, ofte tømme bekker og skyve skitt inn i tørt elveleie med sin massive, invaderer rotsystem. Dette tømmer vannforsyning og forverrer brannfare i områder som allerede er utsatt for skogbranner. Trusselen om forminskede vannkilder forårsaket den rwandiske regjeringen å stanse beplantning og begynne forvisning eucalyptus står i myrområder og nær vassdrag i 2006. tørketrommel jorden i eukalyptusskoger er utsatt for alvorlig erosjon og forvisning trær, skaper en fare for fallende trær som den gigantiske eucalyptus 'velte ned åser og fjell til veier og tettsteder.