Hovudside

Slik holder Urter Fresh

by Walther

Slik holder Urter Fresh

En av de største måter å gjøre en forskjell når du lager mat er å bruke friske urter i stedet for tørket. Friske urter gi dine oppskrifter en helt annen, fersk kvalitet. De fleste dagligvarebutikker bære gode forsyninger av friske urter, men du trenger å vite hva de skal gjøre med de urter når du får dem hjem. Dine gjester og familie vil ikke vet hva du gjør, men de vil merke forskjellen i matlagingen.

Bruksanvisning


•  Skille mellom myke-stammet urter (for eksempel koriander og persille) og woody-stammet urter (f.eks rosmarin og timian). De krever tilsvarende lagringsforhold, men de har forskjellige liv spenner.

•  Hvis du velger å forlate woody-stammet urter på deres stammer, kuttet en tomme av bunnen av stilkene og legg i en stabil, kort beholder med en tomme av vann i bunnen. Endre vann daglig.

•  Hvis du foretrekker å lagre bare bladene av woody-stammet urter, vaske bladene, klapp dem tørre og sette dem i mellom tørkepapir. Rull papirhåndklær forsiktig og legg dem inni en utette plast mat oppbevaringspose. Kjøle i opptil to uker, sjekker daglig for å opprettholde riktig nivå av fuktighet. Legg fuktighet ved lett sprøyting innsiden av posen, men ikke håndklær.

•  For å lagre myke-stammet urter på deres stammer, vaske dem forsiktig og rist dem tørre. Sett dem i mellom tørkepapir, forsiktig rulle opp papirhåndklær og plassere de rullet papirhåndklær i en utette plast mat oppbevaringspose. Du ønsker ikke urtene våt, men en fuktig miljø holder myke urter friskere. Sjekk posen daglig, spray innsiden av posen for fuktighet, men ikke spray papirhåndklær. Kjøle i opptil en uke.

•  Hvis du vil lagre bare bladene av myke-stammet urter, vaske dem, riste dem tørre og forsiktig fjerne bladene. Plassere bladene mellom tørkepapir, Fukt utsiden av papirhåndklær og rulle håndklær forsiktig opp. Hold papirhåndklær i en utette plast mat oppbevaringspose. Disse urtene vil bare holde for et par dager, så bruk dem så snart som mulig.

•  En annen måte å holde soft-stammet urter på deres stammer er å plassere dem i en beholder med en tomme av vann i bunnen. Dekk urter og beholderen løst med en plast mat oppbevaringspose. Kjøle og endre vann daglig. Disse urtene vil holde i opptil en uke, men to eller tre dager er bedre.

Tips og advarsler


  • Det er best å lagre urter på deres stammer hvis du har plass i kjøleskapet.
  • Jo mindre behandling du gjør, jo ferskere urter vil bo.
  • Hold et øye med urter for å opprettholde linjen mellom å holde dem fuktig og frisk, og gi dem muligheten til mugg.
  • Friske urter lett får blåmerker og kvestet grønnsaker ødelegge raskt. Vær forsiktig med dine urter.
  • Hvis du kjøle dem i vann, bytte vann daglig. Ingen unntak.