Hovudside

Slik Care for en Pachira Plant

by Walther

Slik Care for en Pachira Plant

Pachira aquatica, også kjent under felles navn pengene tre eller en plante, Guyana kastanje, og saba mutter, er en tropisk flerårig tre hører hjemme i Sentral- og Sør-Amerika. Blomstrende i våtmarker og sumper, kan Pachira aquatica nå 60 meter i høyde under optimale forhold i naturen. Med sin skinnende grønne blader og blomster på høye badebukser, har det blitt et populært innendørs anlegg, men er også dyrket for sine sine spiselige nøtter. Pachira er plantet som en lite vedlikehold tropisk dekorativ i hager med varme, fuktige klima, gode solforhold og delvis skygge i sommer.

Bruksanvisning


•  Bestem om Pachira vil vokse best som et utendørs anlegg eller et innendørs anlegg i ditt klima. Det er utendørs hardfør i USDA soner 9b til 11 og foretrekker fuktighet. Noe kjøligere og Pachira bør dyrkes innendørs.

•  Gi en humusrik jord som er godt drenert. Legg en bit av skarp sand eller utbyggere sand for å øke drenering i utendørs jordsmonn som er tunge i leire. Pachira liker fuktighet, men ikke for sine røtter for å suge i vann hele tiden, så drenering er nøkkelen. Hvis plantet i en container inne eller ute, pass på at det er tilstrekkelig dreneringshull for å frigjøre overflødig eller bedervet vann.

•  Place Pachira i et solrikt til delvis-skygge eksponering utendørs daglig. I svært varmt klima eller i varmen av sommeren, er lys skygge et bedre alternativ for å hindre blad brenne. For innendørs planter, gir lyse indirekte lys og slå anlegget jevnlig mot lyskilden å holde det vokser rett og løvsprett jevnt.

•  Vann Pachira dypt og konsekvent slik at jorda er jevnt fuktig til alle tider, men ikke dryppende våt i stillestående vann.

•  Gjødsle innendørs og utendørs Pachira trær lett tre til fire ganger i året med en god kvalitet vannløselig organisk gjødsel søkt rundt røttene på drypp linje.

•  Beskjær vekk noen døde, skadede eller syke blader og greiner så snart du ser dem.

Tips og advarsler


  • Pachira sin frukt, nøtter og blomster er lokke til bier, sommerfugler og fugler, så plante den som en hage uavgjort for disse skapningene.