Hovudside

Gjødsel for en Dwarf Orange Tree

by Walther

Gjødsel for en Dwarf Orange Tree

Dverg appelsintrær som kan dyrkes i containere lage attraktive tilskudd til solrike uteplasser og vil trives innendørs også. Med pågående omsorg, herunder riktig gjødsling, vil du være i stand til å nyte sine blomster og deilig frukt år etter år.

Typer gjødsel


De fleste eksperter er enige om at god ernæring for dverg appelsintrær er avgjørende for deres videre vekst. En gjødsel høy i syre vil fungere godt for de fleste arter. Ifølge Joe Keyser, også kjent som Green Man, en gjødsel med forholdstall to til tre ganger høyere i nitrogen enn kalium og fosfor er anbefalt fordi sitrustrær er slike tunge feeders. Vannløselige gjødsel med dette forholdet, NPK av 3-1-1, er lett tilgjengelig på de fleste hagesentrene.

Frekvens


Når sitrus treet er i en aktiv vekstsyklus, bør du gjødsle din dverg appelsintre minst en gang i måneden. Hvis du bor i et varmere klima eller treet lever utendørs på en solrik uteplass, kan to feedings i måneden være nødvendig. I løpet av vinteren eller sovende syklus, anvendt en mindre mengde gjødsel hver tredje måned bør være tilstrekkelig.

Potting


For å sikre gjødsel fungerer sitt beste, begynne med å sørge for din dverg oransje treet har blitt puttet riktig. Sørg for at du har funnet en pott for treet som vil tillate det god plass til å vokse. Et tre uten nok plass til å vokse kan ikke produsere frukt. Når din oransje treet har nådd en høyde som er omtrent to til tre ganger størrelsen på potten sin, må du kjøpe en større. Vellykket gjødsling og potting vil hjelpe treet nå sitt normal full høyde på 4 til 6 meter høye, selv om enkelte varianter kan nå 7 til 8 meter i høyde.

Frukt


Dverg appelsintrær normalt begynne å produsere frukt i sitt tredje eller fjerde år. Mange hagesentrene selger trær som er 2 til 3 år gammel, så du kan se frukt raskere enn du kanskje trodde. Avhengig av variasjon av dverg appelsintre du velger, vil du kunne høste frukt med størrelser fra en stor valnøtt til en tennisball. Hvis du har kjøpt en podet plante, kan du se i full størrelse appelsiner. Holde treet på en jevn vanning og gjødsling planen vil hjelpe denne prosessen sammen.

Beskjæring


Et annet viktig aspekt av omsorg for din sitrus treet vil være riktig beskjæring anlegget. Prøv å holde alle døde grener trimmet av og tynn anlegget til sine tre sterkeste badebukser. Når repotting er nødvendig, vil beskjæring de lengste røttene med skarpe sakser bidra til å holde det sunt. Beskjæring vil også hjelpe treet absorbere vann og gjødsel mer jevnt for bedre vekst.

Andre Care Tips


Sammen med riktig gjødsel, vann og beskjæring dverg treet, kan du gjøre et par andre ting å maksimere plantens vekst og lang levetid. Disse inkluderer å bringe din utendørs appelsintre i løpet av vintermånedene. Hvis treet lever innendørs hele året, sørg for at den får nok sollys, opp til åtte timer per dag. Motstå trangen til å over-vann disse trærne som som kan føre til rot råtne. Du bør aldri forlate treet i stillestående vann.