Hovudside

Jordsmonnet Krav til Brassica

by Walther

Jordsmonnet Krav til Brassica

Kål er kjølige sesongen grønnsaker av vestlige eller asiatisk opprinnelse, ofte referert til som Cole avlinger. Medlemmer av kål familien, er kål primært dyrket for bladverket sitt. Knoppene, røtter, stengler og skudd av mange kål er også utnyttet. De hardføre vekster tjene primære som vinter fôr i mange regioner i USA. Kål har spesifikke krav jord for optimal vekst.

Jord


Kål vokser best i en godt drenert jord med en foretrukket jord pH på mellom 5,3 og 6,8. En grov tekstur, godt drenerende jord som sand eller sandholdig leirjord som fungerer best for tidlig plantings, som denne jord er lettere å jobbe tidlig på våren og varmes raskt. Sandbunn er også mindre utsatt for vann logging under våren regner. Jo mer fin strukturert jord er vanligvis foretrukket for senere våren beplantning med sin høyere vannretensjon evne.

Gjødsel


Gitt den grønne grønn vekst av Brassica avlinger, alle har et høyt krav til kalsium og nitrogen. Legg kalk til frøplante røtter for å bedre plantehelse i jord med en nøytral pH. En mangel på kalsium fører til hemmet vekst. Marginene i de indre bladene av rosenkål og kål brunes med mangel på kalsium. Mississippi State University Extension anbefaler £ 60. fosfor, £ 100. av kalium og 50 til 70 kg. av nitrogen per acre. Unngå bruk av gjødsel som inneholder sulfat eller svovel.

Vann


Kål er grunne forankret planter med små rotsystemer som gjør dem intolerant av tørke og tørr jord. Plantene selv har høyt vanninnhold. Regelmessig og tilstrekkelig vanning er viktig for sunn etablering av frø og plantevekst. Plantene foretrekker lys, hyppig vanning. Midt-sommer beplantning vokse optimalt med minst 12 inches av vann. Mai eller juni beplantning krever 16 inches av vann leveres enten ved vanning eller nedbør, anbefaler University of Washington Extension.

Vekst Habit


Brassica plante gruppen omfatter ettårige, biennaler og stauder. Alle planter produserer den karakteristiske blomsterlignende blad ordning med de fire grønne kronbladene vokser i et kryss. Dekorative varianter av brassica, som veggen blomst, har også dette tydelig vekst vane. Mye brukt spiselig kål inkluderer bok choy, brokkoli, rosenkål, kål, blomkål, kinakål, grønnkål og sennep.