Hovudside

Deer-Resistant Tett Topiary Planter

by Walther

Deer-Resistant Tett Topiary Planter

Mennesker har vært forme trær i former for hundrevis av år, ifølge Cornell University Institutt for hagebruk. Kunsten topiary eller beskjæring voksende trær og busker inntil de tar på en bestemt form, tar tid, krefter og planlegging. Det fungerer best på trær med tett løvverk. Hvis du ønsker å opprette topiary men lever i en hjort-infisert område, velger tett foliert trær som hjort har en tendens til å unngå.

Gray Foliage


Deer vanligvis unngå trær med grå, grå-grønn eller sølv løvverk. Bregne furu (Afrocarpusslekten gracilior) avskrekker hjort med sin grå-grønne blader. Hardy i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 10-11, vokser denne eviggrønne til 65 meter høy og har lange, smale blader. Den vokser best i full sol til delvis skygge og fuktig jord, selv om det tåler leire, sand, svært sure eller svakt alkaliske nettsteder. Den hillspire einer (Juniperus virginiana "Cupressifolia") har grå-grønn, stikkende løvverk. Den vokser til 20 meter høy og produserer små, lilla til blå kjegler i høst og vinter. Denne tette, oppreist tre foretrekker full sol og godt drenert jord. Hillspire einer er hardfør i sone 2-9.

Dufter


Hjort liker ikke trær med sterkt duftende blader eller blomster. Den japanske euonymous (Euonymus) har tett, voksaktig løvverk og vokser i en stiv haugen til 20 meter høye. Denne kompakte eviggrønne produserer bitter, eddik-duftende blomster om våren og tåler tung beskjæring, salt, tørke, alkalisk og surt jordsmonn. Det er hardfør til USDA sone 5 og foretrekker full sol og fuktig til tørr jord. The Rocky Mountain einer (Juniperus scopulorum) har tett, aromatisk, blå-grønne blader. Denne eviggrønne vokser til 25 meter høy og er hardfør i sone 4 til 9. Det produserer liten hvit til blå kjegler i høst og vinter og vokser best i full sol til delvis skygge. Rocky Mountain einer tåler fuktig, tørr, leire, sure og alkaliske jordsmonn.

Pigger


Hjort liker ikke trær med taggete blader eller grener. Kineserne kristtorn (Ilex cornuta) er hardfør i USDA sone 7-9 og vokser til 20 meter høye. Den har tett, stikkende løvverk og produserer små røde bær i høst og vinter. Kinesiske Hollies vokser best i full sol til delvis skygge og fuktig jord, men vil tolerere leire. Den perny kristtorn (I. pernyi) vokser sakte til 35 fot og har tøffe, spiny blader. Den produserer varige røde bær og har en lav baldakin. Denne eviggrønne foretrekker full sol til delvis skygge og fuktig jord. Det er hardfør til sone 6.

Toksiner


Hjort unngå trær som inneholder giftstoffer. Carolina kirsebær laurbær (Prunus caroliniana) blomstrer med hvite blomster etterfulgt av svart, faller bær. Denne eviggrønne har tett, giftig løvverk og er hardfør i USDA sone 7 til 10. Det foretrekker fuktig, godt drenert jord og sol til delvis skygge og vokser til 40 meter høye med en 20-fots spredning. Barlind furu (podocarpus macrophyllus) har needlelike løvverk og vokser til 35 meter høye med en smal, 12-fots spredning. Det er hardfør i sone 7-11 og foretrekker delvis skygge og fuktig jord, men det tåler leire, sand og svært sure jordsmonn. Barlind pines produsere giftige, lilla drupes i høst.