Hovudside

Slik fjerner lim fra gamle papirer

by Walther

I tidligere epoker, folk brukte vanlig hvit lim og andre typer lim til å holde ned bilder, dokumenter og andre elementer på papir. De var ikke klar over hvordan det ville skade gjenstandene fordi de ikke vurdere viktigheten av å arkivere sine papirer og effektene av lim. Det er enkle ting du kan gjøre, men å fjerne lim fra gamle papirer.

Bruksanvisning


•  Fjern eventuelt ekstra papir festet til baksiden av den gamle papir ved å legge den ned på et flatt underlag. Når som helst lim er knyttet til gamle papirer, finner du en liten mengde ekstra papir fast til baksiden. Forsiktig skjære eller skrape bort overflødig papir med en skarp verktøy eller biff kniv. Dette gir deg en overflate å jobbe med, men vær forsiktig så du ikke skjærer inn i hoved papir.

•  Hold papiret mot en sandpapir hjulet, med fint sandpapir festet. Du ønsker å fjerne så mye av papir festet til baksiden som du kan og en liten del av limet ved å gjøre dette.

•  Fyll en liten krukke med en blanding av 7 deler alkohol og 1 del vann. Still glasset inne i en plastboks, for eksempel en oppbevaringsboks, og plassere dine gamle papirer inne i boksen ved siden av glasset og godt feste lokket til oppbevaringsboksen. Dampene fra glasset vil sakte oppløse limet, men du må la det sitte over natten. Holde boksen på et sikkert sted hvor den ikke velter eller blir slått rundt.

•  Ta papirene fra boksen og påfør et tynt lag av limonen til baksiden av den gamle papirer med en bomullsdott. Limonene er en type lim løsemiddel som er tilgjengelig fra de fleste jernvareforretninger. Selv om det har en sterk duft, vil det ikke skade papiret.

•  Plasser de gamle papirer på en cookie ark og varm dem i en ovn satt til 200 grader. La papirene sitte i 10 til 20 minutter, og deretter sjekke baksiden av papirene. Limet skal være borte, men du må kanskje lett skrape ryggen med neglen for å fjerne eventuelle rester igjen.

Tips og advarsler


  • White spirit kan fjerne lim fra gamle papirer, men det fungerer ikke alltid. Påfør en liten mengde til avisene, la sitte i fem til 10 minutter, og deretter skrape av limet. Alternativt, du kan frakk baksiden av avisene med white spirit etter bruk av limonen før du setter den i ovnen, noe som bidrar til å redusere lukten av produktet.