Hovudside

Kjelleren mold og mugg

by Walther

Kjelleren mold og mugg

De fleste hjem har minst en liten mengde av mold og mugg i sine kjellere. Mens mugg er ikke farlig i mindre mengder, hvis igjen uten tilsyn det kan bli potensielt skadelig for ditt hjem og lungehelse.

Stoppe Mold Vekst


Muggvekst er knyttet til fuktnivåer. Å hindre høye nivåer av muggsopp i en kjeller, holde det så tørt som mulig. Flom og ukontrollert lekkasje, for eksempel, vil gjengi en kjeller i en evig tilstand av muggvekst.

Environmental Protection Agency foreslår rengjøring noen mugne områder så snart de dannes, mens du holder et tett øye med kjeller fuktproblemer. "Det er viktig å tørke vannskadede områder og elementer innen 24 til 48 timer for å hindre muggvekst ifølge EPA." Løs kilden til problemet vann eller lekkasje å hindre muggvekst. "

Strukturelle skader


Mens mugg sjelden forårsaker store skader, kan det spise gjennom organiske byggematerialer, som for eksempel de som brukes i ferdige kjellervegger. Hvis muggvekst er fanget tidlig, kan skade og ødeleggelse forebygges. Forfatter Pieter A. VanderWerf forteller at "mugg kan spise unna på organisk materiale. Noen mennesker har åpnet opp gamle tre-ramme vegger og funnet ut at langsiktig vekst av mugg har alvorlig spist tre. Dette kan farlig svekke en vegg. Men Dette er ganske uvanlig. "

Allergiske Reaksjoner


Ifølge Environmental Protection Agency, er det nesten 100 typer av mold som er potensielt farlig for mennesker. Mold kan forårsake allergiske reaksjoner hos mennesker som er utsatt for det.

EPA beskriver følgende symptomer som en allergisk reaksjon på mugg:.. "Allergiske reaksjoner inkluderer høysnue-type symptomer som nysing, rennende nese, røde øyne og hud utslett De kan være umiddelbar eller forsinket I tillegg kan mold eksponering irritere øyne, hud, nese, hals og lunger av både mugg-allergiske og ikke-allergiske mennesker. "

Advarsler


I de fleste tilfeller er formen ufarlig. Men det er nesten umulig å bli kvitt en kjeller utelukkende av mugg. Lisensiert mold inspektører kan teste for infeksjoner og utrydde noen farlige muggsporer.

Umiddelbart søke legehjelp hvis noen er utsatt for mugg utvikler noen pustevansker eller hoste.

Misforståelse


Selv om de vanligvis er betraktet som separate typer av vekst, mugg og jordslag, er de samme. Mugg er et synonym for mugg.