Hovudside

Hvordan å rengjøre og fjerne lukt med eddik

by Walther

Hvordan å rengjøre og fjerne lukt med eddik

Visste du at eddik har over 175 forskjellige bruksområder. Her er noen som vil gagne deg rundt i huset.

Bruksanvisning


•  Bruk eddik for å rense og fjerne lukt avløp

Å klare vask og badekar avløp, bruk en trakt for å helle i 1/2 kopp natron etterfulgt av en kopp eddik. Når det er gjort skummende, flush avløp ved rennende varmt vann fra springen. Vent fem minutter, og deretter skylle igjen med kaldt vann.

•  Bruk eddik til å kvitte seg med røyk lukt

Du kan fjerne røyk lukt forårsaket av brennende mat eller røyking ved å plassere en grunn bolle om tre fjerdedeler full av hvit eller cider eddik i rommet. Lukten bør fjernes i mindre enn en dag. Hvis du har selskap kommer og trenger å bli kvitt lukten ASAP kan du fukte en klut med eddik og svinge det rundt i rommet.

•  Bruk eddik til å fjerne lukt matbokser

Matbokser tendens til å holde lukten av mat eller begynne å lukte muggen. Bare tørke innsiden av matboks ut med en eddik filla. La det sitte noen timer og tørk av med ren klut.

•  Bruk eddik til å friske en muggen skapet

Har din skapet lukt muggen? Fjerne innholdet og tørk av vegger, tak og gulv med en klut fuktet i en løsning av en kopp hver av eddik og ammoniakk og 1/4 kopp natron i en gallon vann.

La interiøret tørr før du setter alt.

•  Bruk eddik til å fjerne teppet flekker

For lette flekker: Bland 2 ss salt oppløst i 1/2 kopp hvit eddik. Gni inn flekken og la flekken tørke i 48 timer, deretter vakuum.

For større eller mørkere flekker: Legg 2 ss boraks til blandingen ovenfor og bruke samme måte.

For tøffe teppe flekker: lage en pasta av 1 ss eddik med 1 ss maisenna. Med en tørr klut, gni lime inn i flekken. La pastaen satt i 48 timer, deretter vakuum.

•  ** Se mer av mine artikler om bruksområder for vanlige ting i ressursen avsnittet nedenfor.