Hovudside

Bør jeg installere en dampsperre for Attic Isolasjon?

by Walther

Mange boliger, avhengig i deres sted, ha nytte av å installere dampsperrer, materialer som hindrer vanndamp fra å passere gjennom dem. Hensikten med en dampsperre er å stoppe vanndamp fra snu i en flytende form gjennom kondens. Loft har ofte damp barrierer knyttet til eller plasseres i nærheten av isolasjon.

Årsaker


De normale dag-til-dag-aktiviteter av mennesker skape en betydelig mengde vanndamp i sine hjem. I visse tilfeller, for eksempel når varm luft som inneholder kontakter vanndamp en kjøligere overflate, vil dampen kondensere, eller slå inn en væske. Kondens kan skape problemer inne et hjem ved å tillate fuktighet å påvirke rammer elementer, for eksempel loft bjelkelag eller sperrer. Damp barrierer forhindre kondens fra å skade den strukturelle integriteten til huset ditt.

Soner


The International Residential Code (IRC), den autoritative organ som skaper de byggeforskrifter for hus, har publisert retningslinjer mandat når en dampsperre er nødvendig. De fleste USA jurisdiksjoner følge IRC forskrifter. Retningslinjene baserer behovet for dampsperrer på klimaet. Den nordamerikanske Isolasjon Manufacturers Association har utviklet klimasoner basert temperaturene i hver region. De fire varmeste sonene, med unntak av en liten del av sone 4, ikke krever installasjon av dampsperrer, selv om de er heller ikke forbudt og kan være tilrådelig i mer fuktige områder. Kode mandater damp barrierer i de fire kaldere soner.

Typer


To hovedtyper av dampsperrer har funnet bred aksept blant hjem utbyggere: en membrantype og en malingstype. Membranmaterialer inkluderer håndverket papir, hva slags tykt papir som brukes til å lage dagligvare sekker, polyuretan plast og aluminiumsfolie. Belegg inkluderer maling og primere. Kraftpapir kommer ofte forhånds påført på underlag av glassfiber isolasjon platevatt, mens aluminiumsfolie vises ofte på baksiden av veggplaten taket.

Konklusjon


Enten du trenger en dampsperre eller ikke avhenger av plasseringen av ditt hjem. Hvis du bor i de fire kaldeste amerikanske klimasoner, så din lokale byggeforskriftene vil trolig mandat dem. På andre områder kan du sjekke med din lokale bygge tjenestemenn og finne ut hva de anbefaler. Husk at boliger i fuktige områder ofte nytte av dampsperrer.