Hovudside

Hvordan brenne Wood i en Furnace

by Walther

Hvordan brenne Wood i en Furnace

En vedovn eller ovn er en lett-å-bruke og pålitelig varmekilde i mange hjem. Wood ovner er også fordelaktig ved at tre er et lett tilgjengelig og med fornybart brensel. Plus, tre har en tendens til å brenne renere enn kull, og er rimelig i forhold til de uforutsigbare prisene på fyringsolje. Så lenge din ovn er designet for vedfyring, kan du ha en brann kommer på et blunk. Alt som kreves er noen grunnleggende brann starter forsyninger.

Bruksanvisning


•  Rengjør tre ovn eller komfyr, hvis det er nødvendig. Fjern asken fra askeskuffen, samt overskytende aske fra brannen boksen. Du kan imidlertid tillate et tynt lag med aske å forbli på toppen ristene. Den lille lag av aske kan inneholde biter av trekull som vil hjelpe tenne ny ild.

•  Åpne utkast eller luftventilen og demper på ovnen. Dette vil tillate maksimal luftstrøm og bidra til å fjerne overflødig røyk.

•  separate og crumble omtrent fem ark med avis. Plasser smuldret papirark i brennkammeret, nær ovnen lastedøren.

•  Klipp eller riv litt papp i strimler 2-inches bred og ca 8 inches lang. Plasser fire eller fem strimler av papp på toppen av avisen.

•  Stack tørr opptenningsved på toppen av papp og avis. Stable ett lag med opptenningsved, slik at den er plassert fra venstre mot høyre over brennkammeret. Stable et lag av opptenningsved oppå det første laget. Det andre lag bør være stablet i motsatt retning. Hvis du ikke har hakket opptenningsved, tørr bark, kvister og tørre kongler vil fungere.

•  Lys avisen på brann og lukke ileggsdøren til ovnen. Vent til opptenningsved å ta fyr. Legg større biter av opptenningsved, lukke døren og vente. Når du har etablert en god base. Legg til to eller tre stykker av faktiske erfarne fyringsved. La veden til fange. Dette kan ta flere minutter.

•  Legg et lag av brensel til bålet. På denne tiden, bør brannen i ovnen være brennende heftig med en etablert base av glør. Juster utkastet, luftventiler og spjeld for å kontrollere nivået av varmen du ønsker.

•  Kontroller tre ovn hele dagen og legge til fyringsved som trengs. Sjekk også nivået av aske i ovnen. En base av aske i brennkammeret ca 2 inches dyp er å foretrekke. Rist skytende aske ned i askeskuffen. Når askeskuffen er full, fjerne og tømme den. Tre aske kan lagres og brukes til gjødsel på plener og hager.

Tips og advarsler


  • Bruk kun brensel som har blitt krydret tilstrekkelig. Dette betyr at treverket bør få lov til å tørke i minst tre måneder før bruk.
  • Ifølge University of Missouri Extension, vedovner / ovner vil fungere best når temperaturen er lik eller under 32 grader F. Også en vedovn kan ikke være tilstrekkelig banked, som en kull komfyr, å brenne over natten. Den ulmende brann er ineffektiv og vil ikke produsere nok varme. En tre brann bør få lov til å gå ut i løpet av natten og startet først i morgen.