Hovudside

Har Solsikker vokse mer enn ett Flower?

by Walther

Har Solsikker vokse mer enn ett Flower?

Solsikken er mer komplisert enn det ser ut. Det tradisjonelle bildet vi har av solsikken - en stor enkelt blomst kroningen en høy stilk - er ikke 100 prosent nøyaktig. Singelen "flower" er en samling av opp til en 1000 små blomster arrangert i en spiral. I tillegg har store hoder solsikke var opprinnelig en kultivert avling. Avhengig av variasjon, kan den kultiverte solsikke bære ett eller flere blomsterlignende hoder. Sin ville fetter har en mye mindre floral disk.

The Sunflower "Flower"


Solsikken er et medlem av Compositae familie, sammen med 25.000 andre arter av blomstrende planter, for eksempel tusenfryd og løvetann. I Compositae familien, er hver enkelt "blomst" består av hundrevis av små blomster.

Disse flor aggregater er referert til som hodet eller capitulum. Hodet består av aggregater av fertile blomster (Florets) omgitt av stråler, kronbladene av sterile blomster. Disse strålene er de lange (ofte gule) petals på utsiden av disken. Strålebærende buketter danner den ytterste ringen av floral disk. Resten av buketter har kronblader som er smeltet inn i rørene. Disse blomstene vil reprodusere og danne frø.

Multi-ledet Sunflower varianter.


Tradisjonelt har dyrket solsikker bare hadde en slik "hodet", men mange hage varianter er multi-stammet, med mange blomsterhoder. Disse er ofte mindre, dverg varianter som "Irish Eyes" og er svært populær blant gartnere. Beskjære solsikker er vanligvis single-ledet. I tillegg ville solsikker utstillings sterkt forgrenet stilker og vanligvis har flere blomsterhoder.

Høyde og farge


Avhengig av arten, solsikker kan variere i høyde fra 10 inches til 15 meter eller mer. Giant varianter som "Russian Giant" ofte vokse 10 fot og har vært kjent for å nå enda større høyder. Omvendt, dverg varianter som "Bamse" sjelden overstige 2 meter i høyden. De blomstrer kan variere i farge fra sitron gul til lys oransje, med noen sorter som innehar rødlige fargetoner.

Opprinnelse og bruksområder


En gammel avling, solsikker er en av de få kornarter å ha sin opprinnelse i Nord-Amerika. De er antatt å ha først blitt dyrket i det østlige USA 4.000 til 5.000 år siden. I dag er solsikker dyrkes for sin spiselig olje, sine frø (brukt i fuglemating og som en populær snack) og som dyrefôr.