Hovudside

Slik hindrer røyken fra en Peis på en Windy Day

by Walther

Slik hindrer røyken fra en Peis på en Windy Day

Peiser tilby en ekstra oppvarmingsalternativ for ditt hjem, samt en avslappende atmosfære. Skorsteinen er laget for å fjerne røyk fra peisen og lufte det utenfor hjemmet, men du kan likevel ende opp med noen røyk wafting gjennom huset. Røyken kan bli forverret på en vindfull dag, og det kan være belastende hvis du puster inn den over lengre tid. Stoppe røyk fra en peis på en vindfull dag krever litt flid.

Bruksanvisning


•  Varm opp flue før du tenner peisen din ved å tenne på avispapir og holde det opp til pipa for et øyeblikk, noe som vil gjøre flue begynne å jobbe raskere og bidra til å forhindre røyk buildup. Avtrekket er et kammer som brukes til lufting peis gasser opp pipa, og det er vanligvis lukket når peisen ikke er i bruk for isolasjonsformål. Varmen fra avisen vil hjelpe den åpen.

•  Hold dørene til peisen lukket for å hindre overflødig røyk blir blåst tilbake ned gjennom pipa fra å blåse tilbake inn i rommet selv.

•  Mål lengden og bredden på skorsteinen åpningen med et målebånd, slik at du kan passe det for en skorstein, som er spesielt designet for å beskytte din skorstein mot vind eksponering. Fest pipehatt til toppen av skorsteinen åpningen. Dette gjøres på flere måter, avhengig av din modell, så ta kontakt med leverandøren for å sikre at det er gjort effektivt. En enkelt-flue skorstein glipper på over toppen av skorsteinen, og skruer er strammet rundt det å låse den på plass. En inne-mount pipehatt skyves inn i røykgassen for å danne en tett passform, og deretter forseglet med en silikon sealer. Hvis du har en metall flue, hoppe over sealer siden metallet vil utvide når det blir varmt å tette seg selv.

•  Monter et metallrør vedlegg til utenfor utløp for vinkel åpningen oppover hvis du har en horisontal vendt vent. En 90-graders rør vedlegg ville passe rett over lufteåpningen, og vinden vil ikke komme inn i ventilasjonsåpningene like lett når åpningen er vendt oppover i stedet for sidelengs. Vedlegget rør passer på en lignende måte til en pipehatt; den glir inn i ventilene og kan deretter forseglet siden ventilen og røret ikke vil være så varmt som et metall flue. Røret skal forlenge tre meter høyere enn taket og minst to meter høyere enn noe innenfor en 10-fots radius.

Tips og advarsler


  • Har en fungerende karbonmonoksid detektor i rommet med peis å advare deg om farlig gass buildup.